Castraveții au nevoie de multă apă și nutrienți pentru o recoltă excelentă. Dacă doriți o astfel de recoltă pe tot parcursul verii, atunci fertilizarea este extrem de importantă, conform Homes & gardens. În general, toate culturile au nevoie de azot datorită influenței sale directe asupra procesului de creștere a plantelor. Are rol în depozitarea si transferul informației genetice, dar și în sinteza enzimelor.
Când cultivați castraveți, este esențial să le oferiți cât mai mulți nutrienți în momentul plantării și apoi când încep să producă flori. Fertilizarea regulată îi va ajuta să continue să producă flori și să se coacă.
Când să începeți fertilizarea castraveților
Castraveții sunt de obicei semănați în interior, în sere, odată ce riscul de îngheț a trecut. Există suficienți nutrienți în compostul de semințe pentru a începe răsadurile, dar există beneficii în adăugarea unor îngrășăminte în sol atunci când îi plantați în ghivece. Momentul prielnic pentru fertilizarea răsadurilor este atunci când au aproximativ 15 cm înălțime și trebuie mutați în ghivece mai mari pentru a crește. Adăugarea unui îngrășământ cu eliberare lentă, amestecat cu compost, poate da un impuls răsadului, oferind nutrienții necesari.
Hrăniți plantele cu un îngrășământ cu conținut ridicat de potasiu
În timp ce adăugarea îngrășământului în etapa de răsad nu este întotdeauna vitală, nu același lucru se poate spune despre plantarea castraveților. În acest moment, este crucial și există câteva opțiuni disponibile pentru cultivator. Următorul moment în care fertilizarea este necesară este atunci când plantele de castraveți încep să-și arate primele flori. În această etapă, plantele au nevoie de mult potasiu, nutrientul vital pentru înflorire. John Negus, un expert în grădinărit pentru Homes & Gardens, recomandă ca în iunie cultivatorii să-și transplanteze răsadurile de castraveți „în sol însorit, bine drenat și fertil, îmbogățit cu gunoi de grajd compostat”. El adaugă: „Hrăniți plantele de interior și de exterior, săptămânal, cu un îngrășământ de roșii cu conținut ridicat de potasiu”.
Castraveții absorb rapid toți nutrienții din sol
Castraveții sunt culturi care pot fi sădite și în grădina de legume, și în ghivece, atât în interior, cât și în aer liber. Este important să încorporați îngrășământ în orice amestec de ghiveci, deoarece castraveții absorb rapid toți nutrienții din sol. Prin urmare, hrănirea lor cu nutrienți devine vitală în timpul sezonului de creștere pentru a vă asigura că plantele au toți nutrienții necesari.
Lipsa nutrienților poate cauza multe probleme, inclusiv îngălbenirea frunzelor și a plantelor, care nu vor mai produce atât de multe fructe. Ruth Hayes, un expert în grădinărit, descrie castraveții, precum și roșiile, dovleceii și dovleceii, drept „super-mâncăcioși” pentru că iau din sol aproape toți nutrienții când sunt cultivați în recipiente sau în pungi.
Ea recomandă: „Pentru a obține cele mai bune rezultate, hrăniți-i și udați-i în mod regulat. Când vine vorba de nutrienți, „putin și des” este mai bine decât mult și rar. O hrănire săptămânală cu un îngrășământ lichid, bogat în potasiu, va încuraja o bună înflorire și fructificare. Nu lăsați compostul să se deshidrateze, deoarece va inhiba absorbția nutrienților de către plante.