În plus, economisim bani la factura de apă. Poate că a venit timpul să ne schimbăm obiceiurile, potrivit remodelista.com
Mașinile de spălat sunt proiectate special pentru a funcționa cu apă rece. Iar detergenții de astăzi, chiar și cei care nu specifică pe ambalaj „spălare cu apă rece”, vor da rezultate remarcabile la temperaturi scăzute, datorită enzimelor lor care atacă petele.
Chiar dacă pare greu de crezut, apa rece poate elimina mirosurile urâte din haine și poate îndepărta petele de grăsime.
Asigurați-vă însă că investiți într-un detergent de bună calitate, de preferință unul care specifică că este ”pentru utilizare în apă rece”. Detergenții mai ieftini au mai puține enzime, așa că nu pot fi eficienți când folosim apă rece.
Spălatul rufelor cu apă rece aduce beneficii țesăturilor
Spălatul rufelor cu apă rece aduce beneficii țesăturilor în diferite feluri: reduce riscul ca hainele să intre la apă și ca acestea să se decoloreze, împiedică transferul culorilor și ajută ca rufele să nu se șifoneze foarte mult.
În schimb, apa fierbinte poate crea pete inestetice care nu se mai pot scoate. Iar țesăturile delicate preferă temperaturi foarte scăzute ale apei.
Dacă vă preocupă în special mirosul urât al hainelor, adăugați în mașină o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu.
În ceea ce privește ciclul de clătire, apa rece este întotdeauna potrivită. Nu aruncați banii clătind rufele cu apă fierbinte.
Ce se înțelege prin apă „fierbinte” și apă „rece
Dacă nu știți ce se înțelege prin „fierbinte” și „rece”, apa fierbinte într-o mașină de spălat are, în general, 130 de grade F sau mai mult. Apa caldă este de 90 până la 110 de grade, în timp ce apa rece este de 60 până la 80 de grade.
Există câteva cazuri în care apa rece nu ar trebui folosită când spălăm rufe:
– Dacă spălați haine purtate de o persoană bolnavă, folosiți apă fierbinte. Stopează răspândirea infecției.
– Dacă vreți ca materialele sintetice să fie mai curate. Verificați instrucțiunile de spălare de pe articolele de îmbrăcăminte pentru a vedea dacă pot fi spălate cu apă caldă. Aici este vorba de țesături sintetice precum poliester și spandex.