Cum recunoști carnea de pui care este proaspătă
Detaliile fac diferența între carnea de pui proaspătă și cea perimată. Doar dacă ești atent la aceste detalii vei ști ce cumperi și dacă e într-adevăr bună de mâncat.
Culoarea face diferența
Dacă produsul a trecut de verificarea inițială, este important să mergem mai departe în procesul de verificare. Putem determina dacă carnea de pui este proaspătă în primul rând observând culoarea. Odată ce microbii încep să afecteze carnea sau din cauza expunerii la temperaturi inadecvate, aceasta își va schimba culoarea.
În mod normal, carnea proaspătă ar trebui să aibă o nuanță roz pal. Dacă observăm o nuanță de violet sau gri, înseamnă că produsul nu este proaspăt și, prin urmare, nu ar trebui să îl achiziționăm sau să îl consumăm.
De asemenea, textura ne poate ajuta să identificăm carnea de pui proaspătă. Un pui crud proaspăt ar trebui să aibă o consistență fermă. Nu ar trebui să fie lipicios sau moale la atingere.
Mirosul joacă, de asemenea, un rol esențial în determinarea prospețimii cărnii de pui. Chiar dacă poate părea dificil să mirosim un pui sigilat din magazine, nu este imposibil. Dacă carnea este alterată, mirosul de putrefacție sau degradare poate fi detectat chiar și prin ambalajul respectiv. Dacă produsul este stricat, veți observa un miros neplăcut sau putred. În plus, este important să reținem că carnea de pui proaspătă nu ar trebui să aibă un miros de amoniac.