Discuțiile au avut la bază administrarea „corectă şi durabilă” a pădurilor, precum şi la „sistemul de trasabilitate şi certificare a provenienţei legale a masei lemnoase”.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Guvernului, discuţiile au avut loc în perspectiva operaţionalizării noului SUMAL, sistem de monitorizare a fondului forestier.

„Această măsură, coroborată cu înăsprirea sancţiunilor cuprinse în Codul Silvic, va contribui la combaterea tăierilor neautorizate şi transportului ilegal de masă lemnoasă, obiectiv asumat de Guvern”, a afirmat ministrul Mediului, citat în postare.

Alte teme de pe agenda de dialog s-au referit la creşterea accesului la finanţare europeană pentru operatorii şi producătorii de lemn şi încurajarea antreprenoriatului în acest sector.

Conform postării, premierul Orban a subliniat, pe aceste subiecte, că finanţarea corectă şi o legislaţie predictibilă sunt elemente importante pentru stimularea industriei de prelucrare a lemnului, cu beneficii economice, sociale şi de mediu, prin valoarea adăugată ridicată a produselor, crearea de locuri de muncă şi administrarea eficientă a pădurilor.