Cea mai bună modalitatea de a așeza sarmalele în oală. Greșeala pe care o fac multe gospodine. Așa ies gustoase
În curând, fiecare gospodină se va apuca să prepare sarmalele pentru Crăciun, însă multe dintre ele nu știu cum să le așeze în oală pentru ca acestea să fiarbă imediat și să iasă gustoase.
Unii români preferă să nu-și bată capul cu prepararea acestora din cauza timpului mare necesar pentru fierberea sarmalelor sau de frică unui posibil gust nepotrivit, însă există anumite trucuri destul de simple care fac acest proces mult mai ușor.
Unul dintre aceste trucuri se referă la grăsime, cea care nu trebuie să lipsească din compoziție. Este recomandat ca 25% din slănina de porc să fie folosită la sarmale. Dacă dorim ca acestea să se topească în gură, atunci va trebui să punem la călit ceapa și orezul în câteva linguri de ulei cu apă, pentru câteva minute cât să se înmoaie orezul. După, vom adăuga carnea tocată și legumele.
Un alt truc despre care mulți oameni nu știu este adăugarea morcovilor în umplutura de sarmale. Acestă legumă dă un gust aparte preparatului. Morcovii trebuie curățați și dați pe răzătoare, apoi se adaugă 10% în umplutura de sarmale.
Cea mai bună modalitatea de a așeza sarmalele în oală
Pentru cei care preferă sarmalele în foaie de varză, este important să se aleagă doar acele frunze fără nervuri foarte groase. Chiar dacă pe acestea nu le folosim la învelirea sarmalelor, asta nu înseamnă că le aruncăm. Aceste foi le tocăm și le așezăm pe fundul oalei. Ca să ne fie mult mai ușor să împăturim sarmalele, ar trebui să le tăiem cât de mult putem într-o formă pătrată.
De asemenea, pe fiecare frunză se pune câte aproximativ o lingură în umplutură, însă trebuie să fim atenți să o poziționăm în mijloc. După aceea, rulăm frunzele și împingem capetele în interior pentru ca sarmalele să nu se desfacă și să își păstreze forma.
Acum vine momentul punerii în oală și este important să așezăm sarmalele cât mai înghesuite pentru a ieși gustoase, dar și pentru ca acestea să fiarbă mai repede. Putem adăuga foi de dafin, suc de roșii și câte o crenguță de cimbru. Mai mult decât atât, putem adăuga și șuncă afumată, piept de porc sau felii de cârnați afumați.
Gospodinele mai au un truc pe care l-au împărtășit cu ceilalți. Acestea pun sarmalele la fiert într-un amestec de apă, borș și vin roșu. Ingredientele acestea frăgezesc carnea, dar dau și un gust aparte sarmalelor.