Dacă sunt depozitați în mod corespunzător în frigider, castraveții pot rezista timp de aproape o săptămână. Iată câteva sfaturi de depozitare a castraveților, asfel încât să nu devină moi și lipicioși și să putrezească.
Cum să alegeți castraveții
Pentru a vă asigura că profitați la maximum de castraveți, este important să știți că trebuie să alegeți legume proaspete. Iată de ce trebuie să țineți cont atunci când cumpărați castraveți:
Culoarea castraveților ar trebui să fie verde mediu spre închis.
Castraveții trebuie să fie fermi la atingere, fără zone moi și nuanțe vineții.
Nu ar trebui să existe pe ei zone de mucegai alb sau pete galbene, deoarece acest lucru poate indica faptul că au putrezit sau că sunt prea copți, pe punctul de a putrezi.
Un castravete proaspăt va fi inodor. Dacă emană mirosuri, poate fi prea copt.
Castraveții nu trebuie să se simtă grei, ca și cum ar fi îmbibați de apă, potrivit Bhg.com.
Cum să pregătiți castraveții pentru depozitare
Pe lângă spălatul pe mâini, pentru a elimina potențialii germeni și bacterii înainte de a manipula alimentele, iată câteva sfaturi utile pentru a spăla castraveții, odată ce îi aduceți acasă, pentru a le prelungi prospețimea.
Frecați ușor castravetele în timp ce îl țineți sub apa rece de la robinet. Nu e nevoie să folosiți săpun sau alte produse de spălat. Utilizați o perie de legume curată pentru a curăța produse precum pepenii și castraveții. Chiar dacă folosiți castravetele imediat, asigurați-vă că îl clătiți cu apă rece înainte de a-l curăța. Acest lucru vă ajută să vă asigurați că murdăria și bacteriile nu sunt transferate de pe cuțit pe miezul castraveților.
După ce i-ați spălat, asigurați-vă că ați uscat complet castraveții cu prosoape de hârtie sau cu un prosop absorbant, curat, de bucătărie, înainte de a-i depozita. Dacă sunt băgați în frigider umezi, excesul de umiditate îi va face să devină lipicioși și să se strice rapid.
Cum să păstrați castraveții în frigider
Castraveții sunt perisabili, așa că au nevoi specifice pentru a-și menține prospețimea. Aplicând aceste sfaturi, castraveții vor rezista, în general, până la 5-6 zile în frigider.
Odată uscați complet, trebuie înfășurați în prosoape de hârtie sau într-un prosop uscat și curat.
Castraveții trebuie păstrați la frigider dacă nu sunt folosiți imediat. Dar nu depozitați niciodată castraveții la temperaturi extrem de scăzute. Puneți-i în zona cea mai caldă a frigiderului, care este de obicei pe ușă. Dacă e prea rece îngheață și vor putrezi.
După ce i-ați depozitat în frigider, lăsați-i acolo până când sunt gata de utilizare.
Puteți depozita castraveți pe blatul de bucătărie?
Dacă trebuie să-i păstrați pentru o perioadă scurtă de timp pe blat, puneți-i într-un loc răcoros, uscat, ferit de lumina directă a soarelui.
Umiditatea în exces poate accelera alterarea, așa că puneți castraveții pe un prosop de hârtie sau păstrați-i într-un recipient în care pot respira.
Cum să păstrați castraveții tăiați felii
Păstrați castraveții feliați într-o pungă sau un recipient ermetic, la frigider. Dacă ați curățat o parte dintr-un castravete, înfășurați-o bine într-o folie de plastic, apoi puneți-o într-o pungă sau într-un recipient de plastic etanș și puneți-l la frigider.
Castraveții tăiați vor rezista una-două zile la frigider.