Întrebat de un ziarist în legătură cu eventuale îndoieli ale SUA, conform cărora scandalul DSK ar putea afecta relaţiile lor cu Franţa, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat a exclus această posibilitate.

"Este vorba despre un individ care face obiectul unui proces corect şi echitabil", a adăugat oficialitatea americană într-o conferinţă de presă la Washington.

Fostul ministru francez este urmărit de justiţia americană pentru infracţiuni sexuale asupra unei cameriste de 32 de ani, fapte comise la 14 mai, într-un apartament al hotelului Sofitel din New York.

Vineri, judecătorul Michael Obus a decis eliberarea lui Dominique Strauss-Kahn pe proprie răspundere, dar fără abandonarea cercetării penale.

Punerea în libertate a lui DSK s-a produs la o lună şi jumătate de la plasarea sa în arest la domiciliu pentru agresiuni sexuale.

Fotografii înfăţişându-l pe Dominique Strauss-Kahn cu mâinile încătuşate, la ieşirea dintr-un comisariat de poliţie din New York la o zi de la arestarea sa, au şocat Franţa, unde această practică – frecventă în SUA constând în fotografierea suspecţilor de către ziarişti – este interzisă în numele prezumţiei de nevinovăţie.
Sursa: Agerpres