Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni
Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. În săptămâna 7-12 aprilie 2025, temperaturile vor fi mai scăzute decât valorile normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. În regiunile vestice, sudice și centrale, regimul pluviometric va fi deficitar, în timp ce în restul țării va fi, în general, apropiat de valorile normale pentru acest interval.
În săptămâna 14 -20 aprilie 2025, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât valorile normale pentru această perioadă în majoritatea regiunilor țării, cu o abatere termică pozitivă mai pronunțată în zonele nord-vestice. Cantitățile de precipitații vor fi sub nivelul normal în regiunile estice, sudice și centrale, iar în celelalte zone vor fi apropiate de valorile normale, potrivit ANM.
În săptămâna 21-27 aprilie 2025, temperatura medie a aerului va fi apropiată de valorile normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi, de asemenea, apropiat de cel specific acestei perioade în toate regiunile.
În săptămâna 28 aprilie – 4 mai, valorile medii ale temperaturilor vor fi, în general, apropiate de cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi ușor deficitare în majoritatea regiunilor.
Meteorologii de la AccuWeather au anunțat, în prognoza meteo pentru aprilie 2025, temperaturi neobișnuite pentru România.
Cum va fi vremea marți, 8 aprilie
În altă ordine de idei, ANM a anunțat că vremea va fi neobișnuit de rece pentru această perioadă, cu temperaturi maxime între 0 și 11 grade și minime între -6 și 3 grade. De asemenea, dimineața și noaptea vor fi condiții de brumă și îngheț la sol, local.
Cerul va fi temporar acoperit de nori, iar precipitațiile vor fi variate, în funcție de regiune. În zona montană va ninge, iar stratul de zăpadă va ajunge, în general, între 5 și 10 cm. În Maramureș, Transilvania și Moldova, precipitațiile vor fi predominant sub formă de ninsoare, iar grosimea stratului de zăpadă va varia între 2 și 6 cm. În Banat, Crișana și, izolat, în Oltenia, Muntenia și Dobrogea, vor fi precipitații mixte.
Meteorologii precizează că vântul va sufla slab și moderat, dar va intensifica în zona montană, în special la altitudini mari, unde rafalele vor ajunge până la 70-80 km/h, provocând viscol. Intensificări ale vântului vor fi semnalate și local în vestul, centrul și nord-estul țării, cu viteze de 40-45 km/h, viscolind temporar ninsoarea. Mai multe puteți citi aici.