Va arătăm în continuare unele din cele mai bune oferte antivirus care pot fi achiziționate în Vinerea Neagră alături de 7 măsuri de combatere a atacurilor nedorite asupra datelor dumneavoastră. Credeți că Black Friday este un moment oportun doar pentru a economisi bani la achiziționarea de console, televizoare și roboți de bucătărie? Ei bine, nu. E greu să limitezi această exaltare creată în jurul celui mai important eveniment de reduceri din an, așa că magazinele online includ în promoții și numeroase propuneri de programe antivirus inteligent.
Dacă nu aveți încă un antivirus instalat pe calculator sau laptop (sau dispozitiv mobil) trebuie să știți că aceste echipamente sunt foarte vulnerabile, iar azi securitatea online devine un subiect extrem de fierbinte. Un soft antivirus se ocupă cu detectarea și eliminarea programele malware, de cele mai multe ori denumite „viruși”.
Dar software-ul de securitate nu se referă doar la combaterea virușilor. La fel de importante în momentul acesta sunt securitatea datelor personale și protecția ransomware. De altfel atacurile tip ransomware au produs pagube uriașe anul trecut, la nivel internațional înregistrându-se pierderi de circa 5 miliarde $.
Despre atacurile tip Ransomware
Ransomware definește un fel de malware care limitează total accesul la calculator, cu promisiunea de a va recupera datele doar dacă plătiți o răscumparare, de obicei sub formă de criptomonedă. Chiar și așa utilizatorul nu are garanția ca își va putea debloca unitatea și prelua din nou controlul asupra echipamentului sau dacă plătește răscumpararea cerută.
Ransomware-ul se difuzează în general prin intermediul emailurilor cu linkuri și îndemnul utilizatorului de a accesa legătura pentru a vizualiza anumite informații interesante. Utilizatorii naivi care dau click pe acel link sunt redirecționați spre un site fals. Daca mușcă momeala de a da click pentru accesarea unor programe sau informații dorite, automat utilizatorii vor descarca un software care imediat le va infecta PC-ul (laptopul, tableta, smartphone-ul). Atacurile cibernetice se ascund în general în spatele site-urilor și ferestrelor tip pop-up care susțin că pun la dispoziție conținut gratuit – de exemplu filme sau muzică.
Prin astfel de înșelăciuni, escrocii pot ajunge în posesia datelor dumneavoastră personale, iar ulterior consecințele ar putea fi extrem de grave.
7 Sfaturi de combatere a atacurilor tip ransomware și a altor intenții de infectare a PC-ului (pentru internet security)
1. Periodic realizați copii de siguranță (backup-uri) pentru datele salvate ori procesate pe calculator sau laptop.
Conform specialiștilor Cert-RO (Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică), chiar dacă un malware blochează accesul la date, acestea vor putea fi restaurate repede. Daunele vor fi minime. Totuși este important să rețineti că pentru back-up aveți nevoie de un mediu de stocare extern, neconectat la PC, pentru a evita si infectarea lui cu ransomware.
2. Fiți întotdeauna precauți.
Întotdeauna gândiți-vă de doua ori înainte de a accesa un link pe care îl primiți pe email, de la un expeditor necunoscut sau de a face click pe o fereastră tip pop-up. Oricat de mult v-ați grabi în lucru sau când navigați pe internet, nu vă rezumați la a îndeparta rapid ferestrele care vă apar pe ecran din neant, dand click pe ele. Din lanțul securității cibernetice se consideră că utilizatorul este cea mai slabă veriga, motiv pentru care cele mai multe atacuri fac apel la componenta umană (spam, tip phishing, social engineering etc). Fiți întotdeauna foarte atent la site-urile pe care le accesați și la sursele utilizate pentru download-ul sau update-ul unor programe și aplicatii.
3. Bifați optiunile tip System Restore
Dacă aveți un calculator sau un laptop cu sistem de operare Windows, este indicat să activați opțiunea „System Restore” pentru fiecare partiție de stocare. Astfel, dacă fișierele ajung la un moment dat să fie infectate sau compromise (inclusiv cele de sistem) veți putea restaura rapid datele aducând sistemul la starea anterioară. Totuși rețineti că cele mai actuale versiuni ransomware au capacitatea de a șterge datele din „System Restore”, de aceea nu ar trebui să vă bazați exclusiv pe această metodă de securitate.
4. Alegeți să vedeți extensiile fișierelor dintr-o privire
Există cateva tipuri de ransomware, cum ar fi de exemplu Cryptolocker, care se livrează sub formă de fișiere cu extensie normală (.doc, .xls, .txt etc), dar care conțin în plus și o extensie specifică executabilelor: .exe. Prin urmare, fișierele de tip .txt.exe sau .doc.exe pot reprezenta un risc enorm pentru siguranța calculatorului dumneavoastră. O regulă arhicunoscută în rândul specialiștilor în combaterea virușilor este să ignorați întotdeauna fișierele executabile (.exe) pe care le primiți prin email.
5. Faceți update constant la aplicații și sisteme de operare.
Pentru a asigura un nivel de securitate ridicat, este obligatoriu să faceți un update periodic al aplicațiilor și programelor. Adesea un soft ne-updatat reprezintă o ușă deschisă pentru infractorii din sistemul cibernetic. Producătorii de programe soft, cum este Microsoft publică regulat update-uri iar dumneavoastră ca utilizator puteți configura descarcarea/ instalarea lor automată. Prin urmare, este important să activați optiunea de Automatic Updates și eventual să verificați periodic noi versiuni soft pentru programele utilizate pe site-ul producătorilor.
6. Folosiți solutii de securitate updatate și eficiente (business security)
Pentru un grad avansat de securitate în spațiul cibernetic este absolut necesar să utilizați una sau mai multe soluții soft speciale – servicii antivirus, anti-malware, firewall, antisyware etc.
7. Folosiți instrumente soft pentru monitorizarea fișierelor
În ceea ce privește accesarea, modificarea, ștergerea fișierelor, folosirea de instrumente software poate fi extrem de utilă pentru ca va ajuta să observați mai rapid anumite manifestări suspicioase.
Primul pas pe care trebuie să-l faceți pentru a vă proteja cât mai bine în mediul online este de a va asigura în orice moment ca aveți instalat pe calculator un antivirus bun, cât mai eficient, ușor de utilizat și de înțeles.
4 Soluții antivirus software pentru protecția calculatorului sau laptopului dumneavoastră
Iată în continuare 4 propuneri de soluții antivirus pentru protecția dispozitivelor dumneavoastră.
1. Bitdefender internet security: Bitdefender Antivirus Plus 2019, 1PC 1an, Licența noua, 1 dispozitiv Retail box
Bitdefender Antivirus Plus 2019 reprezintă o opțiune foarte bună pentru calculatorul dumneavoastră. El vine la pachet cu o serie de tool-uri ce funcționează în fundal cu scopul de a va menține datele în siguranță. Din punct de vedere al identificării riscurilor și a eliminării acestora, Bitdefender Antivirus Plus 2019 înregistrează permanent rezultate excelente în raport cu ceilalți competitori ai săi.
Cât privește partea de anti-virus, BitDefender implică mai multe operații. Ține la distanță posibilele amenințări pentru calculatorul dumneavoastră și păstrează o listă actualizată cu riscurile potențiale, cu scopul de a limita atacurile nedorite și coruperea fișierelor.
În plus cei la BitDefender oferă suport tehnic non-stop pentru a vă ajuta cu soluții pertinente ce țin de malware. Având în vedere că pachetul conține BitDefender VPN și BitDefender Safepay, veți putea să vă protejați mai bine intimitatea.
Nou în 2019, BitDefender Antivirus Plus se livrează cu o soluție de „protecție multiplă” care limitează riscurile că hackerii să atace computerul. La achiziție puteți opta pentru Licența Noua Box/Retail pentru unul, două, trei, cinci sau zece PC-uri.
2. ESET NOD32 Antivirus inteligent, 1PC 1an, 1, Licenta noua, 1 dispozitiv retail box + 12 Luni GRATUIT – recomandat pentru acasa si la birou
ESET Nod32 ofera o gama completa de servicii concepute atat pentru acasa, cat si pentru birou. Software-ul va protejeaza impotriva mai multor amenintari, inclusiv virusi, rootkituri, spyware. Asemenea multor creatori de software-uri de pe piata, platforma NOD32 include suport pentru phishing care stopeaza atacurile initiate de catre hackeri la adresa datelor dumneavoastra.
Unul din cele mai importante puncte forte pe care le are ESET se referă la productivitate. Compania își asigură cumpărătorii ca soft-ul propus îi va menține în siguranță fără să încetinească funcționarea computerului în vreun fel. Având în vedere că analizează în mod constant amenințările malware din cloud pentru utilizatori din toată lumea, există mari șanse de a găsi noi amenințări potențiale.
Nu în ultimul rând Nod32 reprezintă o soluție robustă atât pentru acasă cât și pentru birou. Prin urmare, daca aveți nevoie de un antivirus pentru calculatorul de acasă, dar și pentru cel de la birou, Nod32 ar putea fi cea mai bună variantă.
3. Kaspersky internet security Kaspersky AntiVirus 2017, 5 PC 1an, Licență Reînnoire Electronică – recomandat pentru mai multe dispozitive
Kaspersky este una din acele platforme special concepute pentru cei care vor și au nevoie să-și protejeze mai multe dispozitive. Soft-ul, disponibil atât pentru computer, cât și pentru varianta mobilă, funcționează în același mod pe diferite device-uri. Scopul sau este de a va menține datele în siguranță, indiferent de amenințările pe care le puteți întâmpina. Acest antivirus vă scanează permanent echipamentul pentru a detecta în cel mai scurt timp orice posibile riscuri și amenințări, inclusiv viruși, spyware etc. De asemenea, el este construit pentru a menține în siguranță echipamentele de lucru, de a indentifica eficient problemele și de a răspunde în consecință.
Versiunea de bază a antivirusului Kaspersky Anti-Virus este proiectată pentru simplitate, ceea ce înseamnă că o puteți seta să ruleze și să efectueze verificările necesare în fundal. Kaspersky pune la dispoziție și alte versiuni care vin la pachet cu funcții de siguranță pentru copii (control parental) și dispozitive de protecție a parolelei.
4. Norton Antivirus total security
Norton AntiVirus de la Symantec este unul din cele mai bune și de încredere branduri de pe piața antivirus, deținând o cotă de piața considerabilă. Având în vedere caracteristicile sale remarcabile, Norton AntiVirus ar putea reprezenta o opțiune atractivă pentru cei care caută protecție de date.
Norton AntiVirus este proiectat pentru a proteja calculatorul de viruși, spyware, ransomware și alte amenințări malware. În plus, vine și cu un instrument la îndemână care vă protejează informațiile financiare atunci când faceți tranzacții online și introduceți informații. Pentru că se bazează atât de mult pe ceea ce numește „organizația civilă globală”, el analizează în mod constant ce se întâmplă în lumea reală pentru a vă menține echipamentul actualizat și ferit de potențiale amenințări. Dacă sunteți în căutarea unor funcții mai avansate, este indicat să optați pentru unele din cele mai scumpe versiuni. Dar varianta de bază ar trebui să vă ofere siguranța de care aveți nevoie. Există și programe antivirus free dar de cele mai multe ori serviciilor lor sunt prea limitate (uneori insuficiente).
Antivirus/ virus protection pentru dispozitive mobile (tablete și smartphone-uri)
Menținerea securității unui dispozitiv este permanent amenințată de viruși sau alte tipuri de malware, asemenea unui joc nesfârșit „de-a soarecele și pisica”. Este evident că azi cele mai bune antivirus software fac mai mult decat să blocheze atacul virușilor. Asigurați-vă că folosiți un antivirus bun pentru a păși cu mai multă încredere în mediul online, fără teama de a fi extrem de expus la orice mișcare minoră, mai ales când faceți cumpărături online. Puteți încerca un free trial pentru a observa cum funcționează o anumită versiune înainte de achiziția finală.
Amenințările pentru securitatea dispozitivului dumneavoastră vin din mai multe părți – inclusiv site-uri, email, messenger și platforme sociale. Nu doar calculatorul dumneavoastră trebuie să fie bine protejat. Sistemul de operare Android care rulează pe tablete și smartphone-ul cea mai atacată țintă pentru producătorii de programe malware (cautați solutii security pentru android). Pe măsură ce utilizatorii își îndreaptă din ce în ce mai mult atenția spre tablete și smartphone-uri pentru a înlocui calculatoarele și laptopurile, producătorii de programe malware exploatează platformele mobile care dețin din ce în ce mai multe informații personale sensibile care se regăsesc doar pe computerele mainstream.
O soluție de securitate completă reunește instrumente ce pot aborda toate aceste amenințări, oferind atât protecție desktop, cât și mobilă. Desigur puteți opta pentru diferiți furnizori pentru protecția calculatorului dumneavoastră, respectiv pentru cea a dispozitivului mobil (mobile security – tabletă, smartphone).
Programe antivirus inteligent disponibile pentru achiziționare la evoMAG de Black Friday 2018
La evoMAG Black Friday aduce prețuri speciale la pachetele Kaspersky antivirus, Bitdefender antivirus, G Data antivirus, ESET, Panda și BullG. Alegerea dumneavoastră va fi automat influențată de opțiunile pe care le aveți la dispoziție:
– licențiere tip retail box sau electronică
– cu sau fără suport media
– tip licență: nouă, reinnoire, subscriptie, add-on
– numărul de dispozitive pentru care aveți nevoie de protecție – de 1 la 12
– perioada de licențiere: intre 1 si 3 ani
– număr de licențe dorite
– bugetul pe care îl aveți la dispoziție.
Pentru toată oferta de antivirus software accesați oferta evoMAG.