CFA România a lansat în mai 2011 Indicatorul CFA România de Încredere Macroeconomică, indicator care doreşte să cuantifice anticipaţiile analiştilor financiari cu privire la activitatea economică din România pentru un orizont de timp de un an.
Indicatorul ia valori cuprinse între 0 (lipsa încrederii) şi 100 (încredere deplină în economia românească) şi este calculat pe baza a şase întrebări cu privire la:
–    Condiţiile curente – referitoare la mediul de afaceri şi piaţa muncii
–    Anticipaţiile, pe un orizont de timp de un an – referitoare la mediul de afaceri, piaţa muncii, evoluşia venitului personal şi evoluţia averii personale.
Pentru exerciţiul din decembrie 2011, valoarea indicatorului de încredere macroeconomică a fost de 36,2, cea mai mare din ultimele trei luni din 2011. Indicatorul condiţiilor curente a fost de 31,6, iar indicatorul aşteptărilor a înregistrat valoarea de 38,5.
Pe lângă întrebările necesare pentru calculul indicatorului de încredere macroeconomică, sondajul evaluează şi anticipaţiile pentru rata inflaţiei, rata de dobândă, cursul de schimb euro/leu, indicele bursier BET, condiţiile macroeconomice globale şi preţul petrolului.