Informațiile astfel generate de programul nostru se vor repartiza sub forma unui ziar electronic, personalizat nevoilor cititorului”, ne-a explicat reprezentantul companiei HP, prezent la CeBit, cel mai important târgul destinat profesioniștilor din sectorul IT.

O secțiune distinctă a târgului a fost cea legată de orașele inteligente, în cadrul căreia companiile specializate au prezentat platforme care asigură, pe de o parte conectarea online a spitalelor la sursele de informații privind istoricul pacienților și, pe de altă parte, activarea, în situații de urgență, a unui sistem care să alerteze toate instituțiilor care sunt implicate în cazuri de urgență.

Expoziția, care astăzi și-a închis porțile, a fost organizată în Germania, la Hanovra și a reunit 4.200 de companii din 70 de țări. România a participat cu pavilion național.

CeBit a fost inaugurat de cancelarul german, Angela Merkel, care a reamintit că doar prin inovare și solidaritate Europa poate ieși din criză. La festivitate a fost prezentă și șefa statului brazilian, Dilma Rouseff , Brazilia fiind stat țară parteneră.