Statul insular Samoa, situat în Pacific, va fi primul care va marca trecerea în 2019 după ce, în urmă cu şapte ani, a trecut la fusul orar vestic.
Decizia a dat fusul orar înainte cu 24 de ore, calendarul din Samoa sărind peste ziua de 30 decembrie 2011 şi trecând direct la data de 31 decembrie.
Focurile de artificii pentru întâmpinarea noului an vor lumina capitala Apia, spre bucuria locuitorilor şi turiştilor care şi-au planificat călătoria astfel încât să fie primii de pe planetă care intră în noul an.
Samoa va fi urmată de metropolele de la antipozi Auckland, din Noua Zeelandă, şi Sydney, din Australia, unde, în portul oraşului, sunt aşteptate până la 1,5 milioane de persoane pentru a admira faimoasele focuri de artificii.
Organizatorii spun că festivităţile pentru întâmpinarea lui 2019 vor fi cele mai ample de până acum, costurile pentru cele 12 minute de focuri de artificii ridicându-se la 6 milioane de dolari australieni (4,22 milioane de dolari americani).
În Japonia, Anul Nou va fi întâmpinat de sunetul clopotelor templelor budiste, care vor răsuna de 108 ori – numărul dorinţele pământeşti pe care o persoană trebuie să le învingă pentru a atinge nirvana.
În primele trei zile după Anul Nou, milioane de japonezi sunt aşteptaţi la altarele şi templele de pe teritoriul ţării unde se vor ruga pentru fericire şi prosperitate.
Prăjiturile din orez lipicios, denumite ”mochi”, sunt o specialitate japoneză renumită de Anul Nou, dar pot fi periculoase, numeroase cazuri de înec fiind înregistrate în fiecare an.
În Edinburgh, zeci de mii de persoane sunt aşteptate să ia parte la celebrările de Hogmanay (Revelionul scoţian), în timp ce biletele pentru focul de artificii din Londra, cel mai mare spectacol de acest fel din Europa, s-au epuizat.
Cea mai mare petrecere de Revelion din Germania va avea loc la Poarta Brandenburg din Berlin, unde vor concerta, printre alţii, Eagle Eye Cherry şi Bonnie Tyler, iar la miezul nopţii petrecăreţii vor putea admira un spectacol de artificii şi lumini laser.
La New York, măsurile de securitate vor fi sporite, iar în Times Square sunt aşteptate până la două milioane de persoane care vor asista la tradiţionala coborâre a globului de cristal în ultimele secunde din 2018.
Butonul care eliberează globul va fi acţionat de 11 jurnalişti, potrivit New York Times, iniţiativă care face parte din efortul de recunoaştere a deteriorării libertăţii presei în SUA, dar şi pe plan global.
Los Angeles şi Honolulu vor completa petrecerile din Statele Unite, în timp ce Buenos Aires şi Rio de Janeiro se vor număra printre cele mai căutate destinaţii de Revelion din America Latină.
Festivităţile se vor încheia în apropierea locului în care au început, în Samoa de Est, vecina statului Samoa.