"Riscul politic era destul de ridicat în urmă cu 6 luni, iar acum este și mai ridicat", spune Marc Faber, citat de Busines Insider. Acesta arată că "mai devreme sau mai târziu, Israelul sau Statele Unite vor lovi Iranul" .

Marc Faber, unul dintre cei mai cunoscuţi analişti de investiţii la nivel internaţional, afirmase tot pentru Reuters că în următorii ani nu ar trebui să ne așteptăm la o revenire, pentru că tiparnița de bani care va fi pusă tot mai mult în funcțiune nu înseamnă deloc prosperitate.
Cunoscut ca adevăratul Dr. Doom, Faber a declarat că indiferent în ce parte a lumii va începe un război, Statele Unite vor fi nevoite să tipărească bani pentru că nu vor avea cum să finanțeze cheltuielile unui conflict militar.

Faber este de părere că piața derivativelor va dispărea și că majoritatea oamenilor se vor considera norocoşi dacă peste cinci ani vor mai avea jumătate din banii de acum.

Acesta este de părere că procesul de tipărire a banilor va continua într-o formă sau alta, chiar și în Europa, iar acest lucru nu va duce decât la o creștere a datoriei, nu la creșterea prosperității sau a economiei.