www.rs.ro
Site al Grupului de Editura si Consultanta in Afaceri Rentrop si Straton din Bucuresti, care ofera lucrari tiparite prin Internet. Cartile se achita in sistem ramburs, prin mandat postal sau ordin de plata in contul firmei. Lucrarile sunt grupate pe colectii tematice, fiind prezentate cu scurte descrieri si fotografii ale copertelor. Site-ul mai contine si o rubrica de „afaceri Internet”, in care este prezentata disponibilitatea firmei pentru redactarea unei prezentari web pe doua pagini, in engleza si romana.

www.producton.ro
Magazin virtual al Producton SRL din Bucuresti, care ofera consumabile pentru copiatoare, imprimante laser si cu cerneala. Exista instructiuni detaliate cu privire la modul in care se pot vedea si selecta produsele. Se indica modalitatile de plata pentru Bucuresti (ordin de plata sau numerar la primirea marfurilor) si pentru alte localitati (ordin de plata sau ramburs postal). Pentru comenzi sub 500.000 lei se percep taxe de transport de 20.000 lei + TVA pentru Bucuresti si in functie de greutate (plus taxele de ramburs) pentru alte localitati.

www.cumpa.ro
Magazin virtual al VoDaNet. Ofera articole electronice, carti, componente, cosmetice, soft, telefoane, jocuri pe computer, jucarii si pictura. Se pot vedea produsele oferite, pe sectiuni, cu fotografii si unele detalii sau se poate cauta direct un produs. Plata se face prin ramburs postal, cash la livrare (doar pentru Bucuresti), cec sau ordin de plata (in ultimele doua cazuri livrarea facandu-se dupa confirmarea platii).

www.imprimeuri.ro
Site al PG Fashion Group Romania, care ofera tricouri imprimate spre vanzare on-line. In data de 14.08.2001 erau disponibile peste 100 de modele in 12 culori, la pretul de 150.000 lei, fara taxe postale. Se dau detalii despre materialul si calitatea tricourilor si a imprimeurilor, garantia produselor, ca si instructiuni de intretinere.

www.kiosk.ro
Site de gen B2C („business-to-consumer”) al Mirabilis Media SRL, care ofera spatiu web firmelor ce doresc sa expuna si sa comercializeze produse prin intermediul Internetului. Este structurat pe categorii: audio, video, carti, software si diverse. Singura modalitate de plata acceptata este prin ramburs postal.

www.miron.ro
Site al Editurii Miron Edcom SRL din Bucuresti care ofera spre vanzare prin Internet carti si CD-uri, atat in Romania cat si in strainatate. Cartile sunt insotite si de scurte descrieri ale continutului. Plata se face prin ramburs pentru clientii din tara, respectiv cu card in USD pentru cei din afara Romaniei. Produsele sunt expediate in maximum 24 de ore de la efectuarea comenzii. Site-ul anunta ca suporta taxele postale pentru cumparatorii din Romania.

www.magazinulvictoria.com
Este proprietatea firmei Victoria Inc. cu sediul in Olympia, statul Washington, SUA. La ora actuala, site-ul ofera produse audio si carti grupate pe categorii. Plata se face prin carti de credit. Ofera si facilitatea de a trimite carti postale prin e-mail, ca si de a posta anunturi de mica publicitate.

www.qshop.ro
Magazin virtual al Compaq Computer Romania. Produsele sunt prezentate cu scurte descrieri si fotografii. Plata se face la livrare catre comisionarul care aduce produsul, prin virament bancar sau prin card de debit/credit. Pentru produse cu livrare de peste sapte zile se impune un avans de 30% din valoare, iar pretul se recalculeaza la livrare.