Este posibil ca perechea în vârstă să fi organizat fiecare divorț pe hârtie pentru a-i oferi femeii indemnizația de concediere de 27 000 de euro (28 300 de dolari) pe care a primit-o după moartea primului soț, în 1981. Ei au profitat de o lacună a legii austriece care le permitea văduvelor să păstreze banii din indemnizație dacă nu erau căsătorite.

Ea a primit de 2,5 ori venitul anual de văduvie la fiecare doi ani și jumătate, astfel încât ea și al doilea soț au divorțat la fiecare trei ani pentru a primi banii și s-au recăsătorit.

Cei doi au divorțat și s-au recăsătorit la fiecare trei ani

În mai 2022, Institutul de Asigurări pentru Pensii i-a refuzat pensia de văduvă, în ciuda celui de-al 12-lea divorț de cel de-al doilea soț, dezvăluind astfel escrocheria cuplului. O investigație simplă a arătat că cei doi au divorțat și s-au recăsătorit la fiecare trei ani, exact când femeia trebuia să își încaseze indemnizația.

Departamentul de Investigații Criminale din Graz a descoperit că divorțații repetați locuiau, găteau și împărțeau patul conjugal. Vecinii lor, dintre care majoritatea nu erau la curent cu obiceiul lor de a divorța, credeau că erau un cuplu model care nu divorțase niciodată. Acțiunile lor au determinat adoptarea unei legi care să închidă breșa pe care au exploatat-o timp de 40 de ani.

La 12 martie 2024, Curtea Supremă a decis că „căsătoria repetată și divorțul ulterior de același soț reprezintă un abuz de drept dacă căsătoria nu a fost niciodată ruptă și divorțurile au avut loc doar pentru a stabili o cerere de pensie de văduvie”. Cei doi sunt acuzați de fraudă pentru că au încasat 326 000 de euro (341 000 de dolari) sub formă de indemnizații de concediere timp de 43 de ani.

Din fericire, autoritățile austriece nu au recunoscut cel de-al 12-lea divorț al cuplului, astfel încât cei doi vor fi acuzați împreună, scrieodditycentral