Cuprul cu livrare în luna septembrie a pierdut 3 cenţi, sau 1,2%, cotaţia sa ajungând la 2,29 dolari, cel mai mic preţ din iulie 2009 până acum.
Metalul industrial a pierdut 1,3% pe fondul îngrijorărilor că recenta devalorizare a yuanului va încetini importurile de cupru ale Chinei. Ca multe alte mărfuri, cuprul este tranzacționat în dolari, așa că un dolar puternic împotriva yuanului înseamnă că acest metal devine mai scump pentru cumparatorii chinezi.
"În timp ce speculațiile continuă în ceea ce privește calendarul, motivația și prognoza pentru o continuă depreciere, datele macroeconomice din China sunt slabe și va continua presiunea spre devalorizarea yuanului" spun analiştii de la Barclays.
Dar ei au reiterat faptul că respectivul consum de cupru din China va crește în 2015, bazat pe credinţa că a doua cea mai mare economie a lumii se va stabiliza în a doua jumătate a anului, în urma măsurilor de stimulare.
"Dar, cu toate acestea, deteriorarea în economia chineză poate continua, iar riscul unei agravări a situaţiei Chinei ar putea în egală măsură să fie în creștere şi nu în scădere, ceea ce ar submina ipoteza noastră în ce priveşte cuprul", au adaugat cei de la Barclays.
Şi alte metale tranzacționate marți au înregistrat scăderi. Aurul cu livrare în luna Decembrie a pierdut 90 de centi, sau 0,1%, ajungând la 1,117.50 de dolari uncia, coborând din nou după ce câştigase luni 5,70 dolari.
Argintul cu livrare în luna Septembrie a scăzut, de asemenea, marți cu 15 de cenți, sau 1%, la 15.15 dolari uncia.
Paladiul pentru aceeași lună a pierdut 6 dolari, sau 1%, ajungând la 607.80 dolari uncia, în timp ce platina cu livrare în Octombrie a cedat 4,60 dolari, sau 0,5%, ajungând la 996.60 dolari uncia.