Metoda simplă pentru a scăpa de praful din casă

Metoda simplă pentru a scăpa de praful din casă. Ai observat că oricât de multă curățenie ai face în fiecare zi, tot nu reuşeşti să scapi de praful din casă? Chiar și cu cel mai bun aspirator, tot mai găsești inevitabila acumulare de praf ascunsă într-un colțișor al camerei.

Din fericire, există modalități prin care poți scăpa de praf și de acarienii de praf, mai ales dacă suferi de alergii, astm sau probleme de respirație. Aceste măsuri pot reduce cantitatea de praf din casă și pot face toată diferența atunci când te apuci de curățenia de primăvară.

Înainte de a-ți scoate din dulap toate produsele de curățare și cârpele, iată care sunt cele mai bune modalități de a scăpa de praful din casă, conform Tomsguide.

1. Descălțați-vă întotdeauna când intrați în casă!

Pantofii sunt cei mai mari vinovați când vine vorba de răspândirea prafului în casă. Înainte de a intra în locuință, descălțați-vă și lasați pantofii la ușă. De asemenea, este recomandat să nu-i băgați în dulap, decât dacă i-ați curățat pe talpă, și să-i păstrați separat de haine.

„Până la 80% din praf este adus în casă pe talpa pantofilor”, spune David Chapman, fondatorul Ultimate Mats, un important distribuitor comercial de covoare.

„O modalitate de a contracara acest lucru ar fi să-ți rogi oaspeții să-și scoată pantofii înainte de a intra în spațiul tău de locuit”, recomandă el.

2. Investiți într-un purificator de aer HEPA

Dacă locuința este plină de praf sau suferiți de alergii, investiți într-unul dintre cele mai bune purificatoare de aer pentru filtrare. Acesta poate filtra bacteriile, polenul și alți poluanți din aer, dar poate elimina și particulele de praf.

Scopul unui sistem de purificare a aerului este de a filtra aerul de substanțe chimice nocive, germeni și alergeni și de a aduce un flux de aer proaspăt înapoi în casă. Gadgeturile sunt benefice, deoarece ne protejează de bolile din aer. De asemenea, pot ameliora simptomele astmului și pot elimina substanțele chimice dăunătoare, cum ar fi monoxidul de carbon și dioxidul de azot.

3. Ștergeți praful folosind o cârpă din microfibră

Alegeți cârpe din microfibră pentru a șterge suprafețele de praf. Acestea sunt concepute pentru a prinde rapid murdăria/praful, deoarece particulele se vor lipi de materialul static mai bine decât o cârpă obișnuită.

Deoarece praful se răspândește în orice loc din casă, este important să faceți această operațiune cât mai des. Ștergerea prafului ar trebui să se facă măcar o dată la două săptămâni, dacă nu săptămânal, mai ales dacă aveți animale de companie.

4. Aspirați covoarele și ștergeți podelele

Pentru a reduce acumularea prafului, va trebui să aspirați bine covoarele, săptămânal, pentru a îndepărta murdăria. Aspiratul poate ajuta la prelungirea duratei de viață a podelei și a covoarelor.

În plus, asigurați-vă că măturați și curățați în mod regulat podelele din lemn de esență tare fără a le deteriora, pentru a elimina urmele de praf, murdărie și bacterii. Podelele trebuie curățate la fiecare câteva zile pentru a preveni acumularea prafului și a bacteriilor.

5. Spălați frecvent lenjeria de pat

Acarienii se dezvoltă în medii calde și umede, în special în dormitor. Începeți prin a spăla lenjeria de pat – inclusiv fețele de pernă, cearșafurile și husele – la temperaturi ridicate, la două săptămâni.

Temperatura ideală pentru a vă spăla lenjeria de pat este de cel puțin 130 de grade F, înainte de a le usca la o temperatură de 130 de grade F, timp de 15 minute. Mai mult, puteți opta pentru un detergent de rufe anti-alergen, care conține ingrediente active pentru reducerea acarienilor.

6. Puneți un covoraș la ușa de la intrare

O altă modalitate simplă de a reduce nivelul de praf din casă este să puneți un covoraș la ușa de la intrare, în special unul waterhog, special pentru captarea prafului.

Covorașele de intrare sunt cel mai eficient mod de a reduce praful în casă. Covorașele Waterhog sunt special concepute pentru a prinde apa și praful de pe talpă, înainte de a ajunge în spațiul de locuit.