De aceea, ma adresez dumneavoastra cu o rugaminte: v-as ruga sa-mi spuneti daca aveti contracte de preluare de catre alte publicatii a articolelor aparute in Capital.
Am constatat ca unele materiale apar „cosmetizate” in presa din provincie. Daca exista contract pentru acest lucru, atunci este in regula. Daca nu, atunci cred ca ne aflam in fata unui furt intelectual, cu incalcarea drepturilor de autor”.
Capital are, cu mai multe publicatii, acorduri semnate pentru preluarea materialelor.
In orice caz, acest lucru nu poate fi facut decat cu mentionarea sursei. Nu avem nimic impotriva ca presa din alte orase sa preia articolele din Capital, cu conditia sa faca aceasta mentiune.
In caz contrar, fie ca avem un acord semnat sau nu, preluarea articolelor incalca dreptul de autor.

Alexandru Lupu: „As dori sa consult lista fostelor banci populare sau cooperative de credit care au obtinut autorizatia de functionare de la BNR”.
Puteti obtine lista din pagina de Internet a BNR, la adresa www.bnro.ro, sectiunea Comunicate.

Florin Sandu, Hunedoara: „Sunt un abonat fidel al revistei Capital si de-a lungul timpului am gasit un numar impresionant de informatii utile.
Rog, daca este posibil, sa-mi comunicati adresele de mail ori numerele de telefon si fax ale unor firme ce au in obiectul de activitate constructia de case de vacanta din lemn”.
In Romania sunt nenumarate firme care construiesc case din lemn. Printre acestea se numara: Case Lemn Bianca SRL,
tel.: 021.330.74.09, Lemacom SRL
tel.: 0266.15.11.29, Ecomed International
tel.: 021.233.03.99, SC Simfonia Lemnului SRL
tel.: 021.687.49.42, Eco Log Home SRL,
tel.: 0722.34.33.09. Pe Internet puteti gasi informatii la www.ecomed.ro si www.ecolog.ro, www.caselemn.ro

Mihaita Guja: In revista Capital nr.18/mai 2002 ati publicat un articol despre Florin Bejenaru din Radauti care se ocupa cu pictura de icoane si de incondeierea oualor.
Ma intereseaza cum pot sa intru in posesia unei documentatii despre incondeierea oualor.
Va rog, daca este posibil, sa-mi comunicati adresa d-lui Florin Bejenaru din Radauti
sau a altei persoane.
Va putem oferi numarul de telefon al colaboratorului nostru din Suceava:
Constantin Agafitei, tel.: 0722.539.549.

Alexandra, Dragasani: „Au trecut cativa ani de la absolvirea liceului si as dori sa urmez o facultate. As avea nevoie de o adresa sau un numar de telefon la care as putea sa apelez in vederea procurarii unor brosuri sau reviste cu lista facultatilor de stat si particulare si a probelor de examen”.
Veti gasi toate datele de care aveti nevoie la adresa de internet www.edu.ro (Ministerul Educatiei). De asemenea, puteti contacta Ministerul la tel.: 021/315.74.30, 314.26.80.