Unui pensionar i se distribuie anual sase tichete de calatorie gratuita cu trenul sau cu autobuzul. In cazul in care aceste tichete nu sunt folosite, unde ajung fondurile alocate, cine le cheltuie sau de ce nu pot fi redistribuite?”
Raspunsul la prima intrebare necesita un spatiu mult mai mare decat este alocat acestei rubrici. Am trimis intrebarea dvs. societatii de avocati stefanica, Osmani si Asociatii, care va va raspunde in pagina de Consultanta Juridica.
In situatia in care pensionarii nu folosesc tichetele pentru gratuitate la transportul pe calea ferata se face o economie la buget, doar atat. Practic, nu sunt cheltuiti banii alocati in acest scop in bugetul Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale. Redistribuirea, catre alte destinatii, a fondurilor neconsumate nu se poate face decat prin modificarea Legii bugetului, altfel ar fi vorba de deturnare de fonduri.

Silviu Ciobanu – Bucuresti: „In nr. 31/1 august a.c. s-a scris despre nou-infiintata agentie FreeStyle. Cum se poate lua legatura cu dl Viorel Mihalcea?”
Va sugeram sa-i scrieti la adresa office@freeeestyle.ro (Nu va speriati ca ar fi o greseala, adresa contine patru litere „e”.)

Darko Daniel, Cluj-Napoca: „M-am hotarat sa incep o afacere in domeniul editarii unui ziar de mica si mare publicitate. As dori sa stiu care este cadrul legal de care trebuie sa tin cont la pornire si taxele pe care trebuie sa le platesc.”
Ziarul pe care planuiti sa-l lansati poate fi editat de catre firma dvs. Ziarul functioneaza ca o societate comerciala, dar la cod CAEN trebuie sa inscrieti pozitia 221 (Numele domeniului de activitate – edituri) si 2212 (Obiectul de activitate – editare de ziare). Pentru ca doriti ca ziarul sa fie de mica si mare publicitate, trebuie sa adaugati la cod CAEN si pozitia 7440 (activitate de publicitate). Referitor la taxe, va sugeram sa consultati site-ul www.biroulunic.ro

Constantin Dragos: Pentru inregistrarea unei meserii anumite in carnetul de munca puteti obtine informatii concrete de la Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale, tel.: 322.88.67. Reprezentantii Fondului Romano-American de Investitii pot fi contactati la tel.: 210.07.01. Adresa si telefonul Institutului de Cercetari pentru Legumicultura si Floricultura din Vidra le puteti solicita la informatii 9311 sau consultand Pagini Aurii.