Informatii in legatura cu investitiile straine, puteti contacta Agentia Romana pentru Investitii Straine, la 021/233.91.03 sau Consiliul Investitorilor Straini, la 021/222.19.31, e-mail: office@fic.ro, doamna Doina Ciomag. Pentru politica de mediu puteti consulta revista Capital nr. 36 din 5 septembrie – veti gasi un articol ce trateaza exact subiectul care va intereseaza. De asemenea, puteti obtine informatii suplimentare de la Facultatea de Biologie din Bucuresti, domnul Mihai Adamescu – 021/411.23.10.

Carmen Alexandrina Caba, Tulcea: „1. Exista o baza legala prin care o unitate care a incheiat o conventie cu o banca pentru a vira slalariile pe card sa oblige un salariat, care are un card emis de alta banca, sa-si faca un card si la banca agreata de unitate? Are dreptul unitatea sa refuze salariatului virarea salariului pe cardul pe care il poseda? 2. Cum poate achizitiona o locuinta prin ANL o familie cu un venit net de 5 mil. lei lunar, iar varsta membrilor de 36 si 38 ani? 3. Ati putea face o prezentare a fiecarei banci existente in Romania, cu mijlioacele de creditare aferente?”
1. Bineinteles ca angajatorul nu va poate obliga sa deveniti client al unei banci daca dvs. nu doriti asta. Totusi, nu este clar de ce va deranjeaza ca veti avea inca un card; din cauza taxei de emitere, din cauza dobanzii mai mici bonificate de banca agreata de intreprindere sau din alt motiv? Daca va mentineti pozitia, firma la care sunteti angajata este obligata fie sa va vireze salariul in contul cardului personal, fie sa vi-l plateasca prin casierie. 2. In ceea ce priveste posibilitatea de a obtine un credit de la ANL pe baza unui venit pe familie de doar cinci milioane lei lunar sansele sunt foarte mici. Preturile la garsonierele contractate prin agentie depasesc 10.000 USD, iar rata lunara care trebuie platita este in acest caz peste 60 USD/luna, la un avans minim de 30%, o durata de 20 de ani si o dobanda de 9% (din pacate, ANL percepe dobanzi mai mari pentru persoanele care depasesc 35 ani). 3. In fiecare saptamana revista Capital publica articole referitoare la produsele si serviciile bancare, in cadrul sectiunii Investitii. Sunt tratate atat subliecte legate de creditele (sub toate formele) acordate de banci, cat si subiecte referitoare la alte produse si servicii bancare.

Bogdan Bota: „Cui trebuie sa ma adresez si de ce acte am nevoie pentru a putea deveni traducator autorizat?”. Atestatul de traducator se elibereaza de o directie de specialitate din structura Ministerului Cultelor si Culturii (directie care poate fi contactata la tel.: 021-230.08.37), pe baza unui test de verificare a cunostintelor sau pe baza diplomei de absolvire a cursurilor sectiei de limbi straine a unei universitati acreditate. Autorizatia de traducator se elibereaza de Ministerul Justitiei, persoanelor care doresc sa traduca acte oficiale (contracte, acte juridice etc.). Detalii aflati formand acelasi numar de telefon.

Daniela Mitrea, director adjunct SC Algernon Impex SRL: „Numarul 45 din 7 noiembrie prezinta la capitolul Business firma Videoprof (transfer imagini de pe casete video pe CD-uri si editare video). As vrea, daca se poate, sa-mi trimiteti un numar de telefon la care se poate contacta aceasta firma.”
Numarul de telefon solicitat de dumneavoastra este 0723.561.574. Adresa completa a firmei Videoprof este: Bucuresti, sector 2, str. Iancu Cavaler de Flondor, nr. 7 (langa Foisorul de Foc). E-mail: videoprofs@fx.ro.