Ultima observatie este de retinut pentru cei nevoiti sa lupte cu birocratia si sacalii spagasini. In ceea ce priveste primele observatii, materialul aparut nu a urmarit prezentarea a ceea ce ar trebui sa se intample, ci tocmai situatia reala.

Sandu Robert din Craiova: „Sunt si cateva adrese de mail ale exportatorilor de caviar din Romania”.
Cele mai exacte informatii le puteti obtine de la Asociatia Exportatorilor de Caviar din Romania. Telefon: 021-224.33.40, 224.33.50. Persoana de contact Marilena Maereanu.

Dan Surugiu: „In numarul 48 din 26 noiembrie 2002 al revistei Capital ati publicat mai multe interviuri cu manageri ai unor fonduri de investitii cu capital de risc care activeaza in Romania. Printre acestia, doamna Cella Eftimescu, de la fondul Orion XXI. As dori sa stiu cum pot fi contactati reprezentantii acestui fond”.
Fondul Orion XXI poate fi contactat la telefonul 021/223 18 64.

Iohan Albu, Iasi: „As dori detalii in legatura cu un articol din pagina 12 a numarului 52 din 2002, referitor la grila de impozitare a premiilor: in baza carei legi sau ordonante se aplica aceasta grila?”.
Nu exista o grila de impunere privind premiile. In functie de natura acestora, ele sunt fie neimpozable, fie suporta un impozit de 10%. Pentru mai multe detalii, consultati Legea nr. 493/2002 si Ordonanta nr. 7/2001 privind impozitul pe venit.

Mihai Gunea, Constanta: „Sunt un admirator al revistei pe care o editati si va asigur de intreaga mea pretuire privind munca pe care o depuneti pentru informarea cititorilor. As avea insa si cateva critici: concret, in urma unor discutii cu persoane care va citesc regulat, am ajuns la concluzia ca, in paginile revistei, Dobrogea este un subiect minimalizat ca importanta, ceea ce nu cred ca este cazul. Afirm acest lucru deoarece, in numeroase randuri, ati exclus Constanta si Tulcea din randul posibilelor tinte atractive pentru investitori, negasindu-va timp pentru a face o prezentare succinta, asa cum ati facut pentru Transilvania si Banat. (…) As vrea sa va cer parerea in legatura cu locul pe care il ocupa Constanta in calitate de cotizant la bugetul de stat, cu nivelul de trai raportat, bineinteles, la cel din Ardeal si in legatura cu facilitatile oferite investitorilor, avand in vedere cele doua aeroporturi, din care unul international, porturile la Dunare si Marea Neagra, zona libera Agigea, canalele navigabile”.
Am incercat, de-a lungul timpului, sa acoperim intreaga suprafata a tarii, fara a avea pretentia ca am scris despre fiecare coltisor. Aveti dreptate, zona Dobrogei si Constanta nu au beneficiat de spatii prea ample in Capital, nu pentru ca nu ar avea acelasi potential economic cu Ardealul, ci pentru ca informatiile din vestul tarii au fost, adesea, mult mai abundente. Pentru anul 2003 ne-am propus sa remediem aceasta situatie si planuim chiar mai multe suplimente specializate dedicate cate unei zone specifice din Romania, inclusiv Dobrogei.