Pentru a fi inregistrat ca automobil de epoca, vechimea autoturismului trebuie sa fie de minim 30 de ani. Totusi, avand in vedere ca pana in 2006 mai sunt doar doi ani si jumatate, puteti incerca sa obtineti mai multe informatii despre piata automobilelor de epoca prin Internet, la adresele: www.retromobil.ro; www.autoshow.ro; www.autointer.ro.

Alexandru E. Lescau, Sibiu: „As vrea sa infiintez o gradinita particulara, dar nu cunosc legislatia in domeniu. As vrea sa consult legislatia privitoare la invatamantul prescolar si la acreditarea si recunoasterea gradinitelor particulare. Unde gasesc aceste lucruri?
Ce demersuri mai trebuie facute? Ce aprobari mai trebuie primite?”
Legislatia referitoare la invatamantul prescolar poate fi gasita pe site-ul Ministerului Educatiei, la adresa www.edu.ro in pagina Legislatie. In privinta demersurilor si aprobarilor necesare infiintarii unei gradinite particulare, va recomandam sa va adresati direct Ministerului Educatiei, str. General Berthelot nr. 28 – 30, sector 1, Bucuresti, tel.: 021 – 310.43.20, 314.26.80. De asemenea, puteti solicita aceste informatii consilierului Sorin Nastasia, la Compartimentul pentru Informare Publica din str. Spiru Haret nr. 10, sector 1, Bucuresti,
tel.: 021 – 315.50.99 sau 310.43.20 int. 423, e-mail sorin.nastasia@mec.edu.ro.

Tudor Ciurescu: „In numarul din 3 iulie al revistei Capital ati publicat un articol intitulat „De unde iau tinerii bani pentru afaceri” si ati mentionat ca exista un Ghid multimedia pentru tineret numit „Tinerii si afacerile”. As dori si eu sa aflu de unde pot procura CD-ul care contine acel ghid.”
Ghidul este realizat de catre Uniunea Democratica a Tinerilor Maghiari din Lupeni.
Datele de contact ale organizatiei sunt: Aleea Liliacului nr. 2, cam. 50-51, tel: 0254/563 715, 561 837, 560 733, Lupeni; e-mail: lmadisz@xnet.ro, lmadisz@yahoo.com.

Bogdan Ciuperceanu, Bucuresti: „Vreau sa cumpar mai multe aparate electrocasnice (aragaz, frigider, hota, aspirator, masina de spalat), dar nu posed toata suma necesara. Cum e mai bine sa procedez: sa iau un credit de la banca sau sa fac rate la magazin?”
Raspunsul corect la aceasta intrebare il puteti afla dupa ce va informati asupra tuturor ofertelor de credit ale bancilor si ale magazinelor specializate. Daca luati in calcul doar costurile, atunci mai ieftin este sa contractati dvs. creditul direct la banca. Prin magazin, lucrurile merg mult mai repede, iar formalitatile sunt mult simplificate. Va recomandam sa cititi articolele „Costurile ascunse ale creditelor de consum” si „Dobanzi inselatoare la cumpararea in rate” publicate in revista Capital in numarul 27 din 3 iulie 2003.