Curs valutar luni, 16 ianuarie 2023. Banca Națională a României (BNR) a transmis ultimele date despre cotațiile valutare de astăzi. Date oficiale ale BNR pentru toți românii. Cât valorează un euro?
Banca Națională a României (BNR) a transmis luni, 16 ianuarie 2023, ultimele date cu privire la cotațiile valutare. În jurul orei 13:00, au fost publicate ultimele informații cu privire la cotațiile valutare pentru ca toți românii să poată afla cât valorează astăzi un euro, un dolar american sau un gram de aur, după modificările survenite în ultimele zile.
Curs valutar luni, 16 ianuarie 2023
Moneda euro înregistrează luni, 16 ianuarie 2023, un curs de referință de 4,9405. Vineri, 13 ianuarie, euro a avut valorea de 4,9413 lei.
Dolarul american a ajuns, luni, la valoarea de 4,5614, după ce vineri a avut valoarea de 4,5588 lei.
Lira sterlină a ajuns să fie cotată, luni, la valoarea de 5,5737. Pe 13 ianuarie, moneda britanică a avut valorea de 5,5749 lei.
Francul elvețian a fost cotat pe data de 16 ianuarie 2023 la o valoare de 4,9250, după ce vineri, 13 ianuarie, a avut valoarea de 4,9145 lei.
Gramul de aur costă astăzi la 281,0314. În data de 13 ianuarie, garmul de aur a fost cotat la 279,1824 lei.
BNR: Moneda națională s-a întărit și față de dolar și față de euro
În cadrul unui interviu recent acordat pentru Radio România Actualități, Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Băncii Naționale a României (BNR), a fost întrebat despre evoluția cursului de schimb în 2023. Dan Suciu a explicat că deprecierea leului românesc este dependentă de piață. Cursul leului depinde foarte mult de intrările de valută din țară și de capacitatea economiei de a susţine o anumită valoare a monedei.
„Nu suntem îngrijorați în acest moment de o depreciere semnificativă a costului. Dimpotrivă, în ultimele perioade, vedem chiar o întărire a monedei naționale, datorată în special intrărilor de valută pe care le-am avut în această perioadă.
Am avut un record de investiții străine, avem fondurile europene obișnuite, avem fondurile europene din PNRR, care sunt fondurile europene suplimentare, avem remiteri ale românilor care lucrează în străinătate, deci au fost intrări foarte mari de valută în acest an… în anul trecut, scuzați-mă, ca urmare.
Nu au fost motive de niciun fel de a avea o depreciere a monedei naționale, dimpotrivă, ea s-a întărit și față de dolar și față de euro. Suntem destul de încrezători că aceste tipuri de intrări de valută vor continua, ceea ce va ajuta economia românească.
Anul trecut am încheiat anul cu siguranță pe plus, vom vedea cifra exactă de creștere economică şi sperăm că evitarea recesiunii în România pe deplin posibilă, va face să avem o oarecare stabilitate şi la nivelul cursului de schimb”, a explicat purtătorul de cuvânt al BNR.