Curs valutar luni, 22 mai 2023. Banca Națională a României (BNR) a transmis ultimele date despre cotațiile valutare pentru ca toți românii să poată afla cât valorează astăzi un euro, un dolar american sau un gram de aur.
Curs valutar luni, 22 mai 2023. Cât costă un euro?
Banca Națională a României (BNR) a transmis luni, 22 mai 2023, ultimele date cu privire la cotațiile valutare. În jurul orei 13:00, au fost publicate ultimele informații cu privire la cotațiile valutare pentru ca toți românii să poată afla cât valorează astăzi un euro, un dolar american sau un gram de aur, după modificările survenite în ultimele zile.
Moneda euro înregistrează luni, 22 mai 2023, un curs de referință de 4,9780 lei.
Dolarul american a ajuns, luni, la valoarea de 4,6012 lei.
Lira sterlină a ajuns să fie cotată, luni, la valoarea de 5,7251 lei.
Francul elvețian a fost cotat pe data de 22 mai 2023 la o valoare de 5,1396 lei.
Gramul de aur costă, luni, 292,8385 lei.
Cotațiile ROBOR luni, 22 mai 2023. Date oficiale BNR
În jurul orei 11:00, Banca Națională a României (BNR) a transmis și ultimele date privind cotațiile ROBOR, urmărite de românii care au rate bancare.
Indicele ROBOR la trei luni, folosit pentru calcularea dobânzilor variabile la creditele în lei a rămas la valorea de 6.58%.
Indicele ROBOR la șase luni, utilizat la calculul dobânzilor la creditele ipotecare în lei cu dobândă variabilă, a scăzut la 6.67%.
În ceea ce privește indicele ROBOR la 12 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de 12 luni, a scăzut la 6.87%.
Leul s-a depreciat cu jumătate de ban
Cu trei zile în urmă, BNR a anunțat că leul s-a depreciat cu jumătate de ban. Purtătorul de cuvânt al instituției respective, Dan Suciu, a explicat că această evoluţie are legătură cu actualul context în care monedele din zonă au deprecieri mult mai mari.
„Leul s-a depreciat cu jumătate de ban, adică 0,1 la sută, o evoluţie care vine într-un context în care monedele din zonă au deprecieri mult mai mari. Este o perioadă de presiune pe monedele emergente odată cu creşterea dobânzii pentru euro şi dolar. Leul evident că are aceleaşi evoluţii cum au toate monedele din regiune”, a declarat,vinerea trecută, Dan Suciu.