O aeronavă tip Boeing 737, aparţinând companiei Blue Air, care zbura pe ruta Bucureşti – Berlin, a fost întoarsă la sol, la aproximativ 20 de minute după decolare.

Cursa, care a decolat, conform orarului de zbor de pe Aeroportul Internaţional „Aurel Vlaicu” Băneasa, la ora 7:15, a fost întoarsă din zbor de către comandantul acesteia. Decizia a survenit în urma sesizării unei posibile defecţiuni tehnice minore la sistemul de condiţionare al aeronavei.

Conform reglementărilor internaţionale, în situaţii de acest gen comandantul trebuie să aterizeze pe cel mai apropiat aeroport pentru a se efectua verificări tehnice. În cazul cursei Bucureşti – Berlin, acesta a fost chiar Aeroportul Internaţional „Aurel Vlaicu”.

„După ce s-au efectuat toate verificările tehnice necesare, care au durat aproximativ 2 ore, aeronava a decolat în condiţii de maximă siguranţă cu destinaţia Berlin”, se arată într-un comunicat al companiei aeriene.

La bordul aeronavei se aflau 84 de pasageri. Călătoria retur Belin – Bucureşti, pentru care sunt programaţi 68 de pasageri, va suferi o întârziere de aproximativ 2 ore.

SURSA: Blue Air