Cursul de schimb a înregistrat oscilaţii nesemnificative, în jurul nivelului de 4,28 lei/euro, în prima oră a şedinţei de luni, interesul pentru leu fiind foarte scăzut, întrucât se aşteaptă turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, în vederea stabilizării situaţiei politice din România. "Interesul jucătorilor pentru leu este în continuare scăzut, iar rezultatele primului tur al alegerilor prezidenţiale nu au avut nicio influenţă asupra cursului de schimb. Se aşteapt
Cursul de schimb a înregistrat oscilaţii nesemnificative, în jurul nivelului de 4,28 lei/euro, în prima oră a şedinţei de luni, interesul pentru leu fiind foarte scăzut, întrucât se aşteaptă turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, în vederea stabilizării situaţiei politice din România.
„Interesul jucătorilor pentru leu este în continuare scăzut, iar rezultatele primului tur al alegerilor prezidenţiale nu au avut nicio influenţă asupra cursului de schimb. Se aşteaptă turul al doilea al alegerilor, pentru stabilizarea situaţiei politice din România”, a afirmat un dealer.
Primele tranzacţii de luni s-au realizat la un curs de 4,2780 – 4,2810 lei/euro, puţin mai jos faţă de nivelul de la finele şedinţei anterioare, de 4,2820 – 4,2835 lei/euro.
Ulterior, cotaţiile au crescut uşor, iar în jurul orei 10:00 euro era cotat la 4,2800 – 4,2820 lei/euro.
În jurul orei 10:00, zlotul se aprecia cu 0,4%, în timp ce forintul se situa la nivelul de vineri.
Banca Naţională a României (BNR) a publicat vineri un curs de referinţă de 4,2817 lei/euro, în creştere cu 0,39 bani faţă de joi. În raport cu moneda americană, leul a continuat să piardă teren, BNR afişând o referinţă de 2,8780 lei/euro, în creştere cu 0,31 bani faţă de nivelul de joi, de 2,8749 lei/dolar.
Pe piaţa monetară, dobânzile la depozitele cu scadenţa la o zi sunt foarte scăzute, de 4 – 5,5%, întrucât este ultima zi a perioadei de rezervă, iar lichiditatea pieţei este foarte ridicată. În schimb, ratele la depozitele cu scadenţa la o săptămână depăşesc 9%.
SURSA: Mediafax