Cursuri de inteligență artificială. Google a anunțat că oferă finanțare

AI Opportunity Fund for Europe

SURSA FOTO: aiopportunityfund.withgoogle.com

Google.org introduce în România programul „AI Opportunity Fund for Europe”. Organizațiile românești interesate să desfășoare cursuri de formare în domeniul inteligenței artificiale pot beneficia de finanțare și formare.

Google.org lansează în România programul „AI Opportunity Fund for Europe”

Google.org, brațul filantropic al Google, în colaborare cu Centre for Public Impact, lansează în România programul „AI Opportunity Fund for Europe”. Acesta oferă sprijin și finanțare organizațiilor interesate să organizeze cursuri de formare în inteligența artificială. Scopul programului este de a ajuta adaptarea forței de muncă la noile provocări aduse de inteligența artificială.

Până la 200 de organizații selectate vor beneficia de cursuri de formare în conceptele de bază ale AI, în limba română, dezvoltate de Google și partenerii săi, oferind îndrumare detaliată și suport complet. În plus, organizațiile alese vor primi sprijin financiar, cu un fond special alocat pentru România în valoare de 300.000 de euro, destinat granturilor și instruirii. Programul este destinat organizațiilor non-profit, entităților din societatea civilă, municipalităților și asociațiilor profesionale.

Termenul limită pentru aplicații este 28 iunie 2024

Înscrierile pentru programul „AI Opportunity Fund for Europe” oferit de Google.org sunt deschise aici. Termenul limită pentru aplicații este 28 iunie 2024.

Conform calendarului, în trimestrul trei al anului 2024 vor fi evaluate cererile și se vor efectua interviurile cu organizațiile înscrise. Entitățile selectate pentru a participa în program vor fi anunțate în ultimul trimestru al anului. Cursurile vor începe în prima parte a anului 2025.

Cine poate aplica?

Se pot înscrie o varietate de organizații non-profit, de interes public sau întreprinderi sociale, inclusiv, dar fără a se limita la, sindicate, camere de comerț, municipalități, organizații neguvernamentale și asociații profesionale. Acestea trebuie să fie înregistrate în oricare dintre cele 27 de state membre ale UE, în Regatul Unit sau în Ucraina (cu excepția Crimeei, a așa-numitei Republici Populare Donețk („DNR”) și a așa-numitei Republici Populare Luhansk („LNR”)).

Trebuie să aibă ca misiune sprijinirea lucrătorilor în cadrul activităților principale. Trebuie să prezinte un istoric verificabil în organizarea și implementarea de programe destinate lucrătorilor din comunitățile defavorizate care necesită sprijin suplimentar. Trebuie să poată demonstra o relație solidă cu grupurile defavorizate. Trebuie să le înțeleagă clar nevoile și modalitățile prin care pot elimina barierele cu care se confruntă. Trebuie să fie dedicate învățării pe tot parcursul vieții.

Entitățile cu scop lucrativ care nu au un impact social nu sunt eligibile pentru acest fond.