Fiul lui Victor Pițurcă scapă de controlul judiciar
Alexandru Pițurcă, fiul fostului selecționer al echipei naţionale de fotbal Victor Pițurcă, a scăpat de măsura controlului judiciar, potrivit deciziei de marți a Curții de Apel București, în dosarul măștilor din pandemie.
Curtea de Apel București a decis marți să admită contestația formulată de fiul lui Alexandru Vitorio Pițurcă.
„Admite contestația formulată de către contestatorul Alexandru Victorio Pițurcă – revocă măsura controlului Judiciar. Respinge ca nefondată contestația formulată de DNA împotriva aceleiași încheieri penale”, este decizia Curții de Apel București.
Amintim că, fostul selecţioner al echipei naţionale de fotbal Victor Piţurcă, a scăpat la 8 februarie de măsura controlului judiciar după ce Tribunalul Bucureşti i-a admis contestaţia de revocare a măsurii dispuse de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).
Victor și Alexandru Pițurcă au fost reținuți pentru 24 de ore în dosarul privind achiziționarea de măști pentru Ministerul Apărării Naţionale. Ulterior, ei a fost eliberați și plasați sub control judiciar.
Ce acuzații îi aduc procurorii DNA?
Potrivit procurorilor DNA, pe fondul pandemiei generate de virusul COVID-19, în perioada 19 martie 2020 – 16 septembrie 2021, Gabriel Ţuţu, în calitate de director general al Romarm, cu încălcarea dispoziţiilor legale, ar fi încheiat cu o asociere de firme din care făcea parte şi o societate controlată de Alexandru Piţurcă, în condiţii dezavantajoase pentru compania pe care o conducea, două contracte de achiziţie publică ce vizau cumpărarea a şapte utilaje neconforme de producere a măştilor de protecţie.
Într-un context asemănător, procurorii spun că, în perioada 19 martie 2020 – 10 aprilie 2020, Gabriel Ţuţu ar fi pretins, printre altele, de la reprezentanţii societăţilor implicate în achiziţiile de mai sus introducerea într-un circuit comercial de livrare măşti de protecţie neconforme către Ministerul Apărării Naţionale a unui prieten de-al său fără ca acesta să desfăşoare activităţi comerciale reale auxiliare contractului de livrare produse de protecţie şi efectuarea unor plăţi către acesta (40% din cota de profit rezultată) sub aparenţa unui contract de consultanţă.
DNA mai susţine că Alexandru Piţurcă ar fi acceptat, în mod direct, condiţiile impuse de Gabriel Ţuţu, în schimbul cărora acesta din urmă ar fi lăsat să se creadă că are influenţă asupra unor funcţionari din cadrul MApN şi că îi va determina să încredinţeze, direct şi fără proceduri publice, contracte de furnizare produse de protecţie împotriva coronavirusului.