Conceptul Software as a Service (SaaS) a căpătat din ce în ce mai multă notorietate în ultimii ani, generând o standardizare accentuată a activității celor care apelează la astfel de soluții. Pe de altă parte, piața de custom software continuă să crească și până în 2028 se estimează că aceasta va atinge o valoare totală de aproape 86 de miliarde de dolari.
Avansul tehnologic generează constant noi modele de business și flow-uri de lucru, precum și nișe distincte cu propriile grupuri de consumatori. În capitalism, brandurile încearcă în mod constant să se remarce în fața concurenței iar o soluție de tip custom software vine să sprijine eforturile de diferențiere ale brandului, în loc să-i standardizeze activitatea.
Care sunt principalele avantaje ale unui custom software?
Fiabilitate și scalabilitate
O soluție de tip custom software este construită plecând de la nevoile punctuale ale unei companii, deci se va integra cu ușurință în sistemele existente ale acesteia și se va putea extinde în același ritm cu dezvoltarea organizației.
Mai mult decât atât, flexibilitatea și scalabilitatea aplicațiilor de tip custom software permit businessului care le folosește să integreze într-o manieră originală cele mai noi trenduri de pe piață.
Securitate sporită
Unul dintre cele mai importante motive pentru care o companie optează pentru o soluție de tip custom software este reprezentat de securitatea sporită. Datele clienților sunt un subiect sensibil care trebuie tratat cu maximă atenție. În industrii precum banking, medicină sau juridic, o eventuală breșă de securitate poate genera daune majore unei companii. Tocmai din acest motiv, implementarea unei soluții de tip custom software permite dezvoltarea tehnologică la standarde ridicate de securitate, diminuând astfel riscul vulnerabilităților.
Cine apelează la soluții de tip custom software?
Companiile care apelează la o astfel de soluție software sunt cele care au modele de business complexe și ale căror nevoi nu pot fi satisfăcute de soluții ready made. De asemenea, la soluții custom apelează și companiile care doresc să-și creeze un avantaj competitiv, să se diferențieze de ceilalți jucători din piață și, totodată, să devină greu de copiat.
Indiferent că-și doresc digitalizarea proceselor de business, de producție sau creație, companiile care apelează la soluții de tip custom software își asigură un produs construit, ușor de scalat, cu o securitate sporită și, totodată, construit pe diferențiatorii proprii. Iar într-o industrie competitivă, aceste caracteristici pot face diferența între un business de subzistență și unul lider în piața în care activează.