S-a produs un nou cutremur în Japonia! Seismul a fost înregistrat marți, 2 ianuarie, în regiunea Ishikawa. Potrivit informațiilor apărute recent, a avut o intensitate mai mare de 5 grade.

Japonia a fost lovită de un nou cutremur

Simultan, echipele de intervenție continuă misiunile în zonele afectate. Conform salvatorilor, aproape 50 de oameni au murit din cauza cutremurului cu magnitudinea 7,6 produs anterior, în ziua de luni.

De altfel, zeci de cutremure și replici au fost înregistrate în Japonia după seismul de luni, cu magnitudinea 7,6, notează Sky News.

Astfel de mișcări ale scoarței terestre vor avea loc și în următoarele zile

Specialiștii au subliniat că astfel de mișcări ale scoarței terestre vor avea loc și în următoarele zile. În unele cazuri, replicile sunt de ordinul miilor și pot să apară timp de săptămâni și luni.

În paralel, continuă operațiunile de căutare și salvare. Numărul deceselor provocate de seism a ajuns la 48, arată ultima actualizare a bilanțului victimelor.

Mii de persoane din Japonia și-au petrecut noaptea în adăposturi

Amintim că mii de persoane din Japonia și-au petrecut noaptea în adăposturi, fiind speriați de replicile cutremurului puternic de duminică. Centrul țării a fost lovit de 155 de cutremure între luni, ora 16:00 (luni 07:00 GMT) şi marţi ora 09:00 (marţi 00:00 GMT), conform informațiilor publicate de agenția meteorologică japoneză JMA.

Majoritatea acestor seisme au avut o magnitudine de peste 3. Mai mult, JMA a informat că șase noi seisme puternice au fost resimţite marţi dimineaţa. Premierul japonez Fumio Kishida a reacționat la scurt timp.

„Au fost confirmate pagube foarte semnificative, inclusiv numeroase victime, clădiri prăbuşite şi incendii. Trebuie să luptăm contra cronometru”, a spus Kishida.

Cutremurul s-a soldat cu 30 morţi în Ishikawa, conform The Japan Times. Totodată, zeci de persoane au fost rănite în alte patru prefecturi, printre care Toyama şi Niigata.

Amploarea totală a pagubelor este încă analizată. Totuși, distrugerile la nivelul infrastructurii sunt vizibile. Autoritățile se tem că unele persoane ar putea fi în continuare blocate sub dărâmături.

Sursa menționată notează că mișcarea telurică a pus la pământ și stâlpi de electricitate. Astfel, peste 45.700 de gospodării au rămas fără curent electric în prefectura Ishikawa, în urma seismelor. Informațiile apărute în presă arată și că au izbucnit câteva incendii.