Cutremur după cutremur, în apropiere de România. Unde au loc seismele puternice

Marea Neagră

SURSA FOTO: Dreamstime

Un val de cutremure cu magnitudini importante au lovit țărmul Mării Negre și nordul provinciei Anatolia, din Turcia. Cel mai puternic seism a avut magnitudinea de 5,6.

Serie de cutremure puternice la Marea Neagră

Mai multe cutremure au lovit zona situată între țărmul Mării Negre și nordul Anatoliei. Cel mai puternic dintre acestea a avut o magnitudine de 5,6 pe scara Richter și s-a produs la o adâncime de mai puțin de 6 km.

Turcia este în alertă după ce mai multe cutremure au zguduit ieri numeroase regiuni din țară! Cel puțin trei seisme au fost resimțite în regiunea Tokat, între țărmul Mării Negre și nordul Anatoliei. Cel mai puternic dintre acestea a avut o intensitate de 5,6 pe scara Richter.

„La faţa locului au fost trimise vehicule de intervenţie şi ambulanţe”, a spus ministrul Sănătăţii, Charretin Coca.

Agenția locală de știri AHI a raportat că cinci persoane au fost rănite în urma panicii generate de cutremur, în timp ce încercau să-și părăsească locuințele. Ultimul cutremur a fost resimțit în special în marele oraș de coastă Samsun, unde nu au fost raportate victime.

Seism / SURSA FOTO: Dreamstime

Epicentrul a fost localizat la 5,25 kilometri de suprafață

Ministrul de Interne, Ali Verlikaya, a declarat că monitorizează situația, în timp ce guvernatorul districtului Tokat, unde a fost localizat epicentrul cutremurului, împreună cu o delegație de la Afad, agenția de ajutor guvernamentală turcă, au efectuat o vizită la fața locului.

Noi cutremure au zguduit Turcia, între țărmul Mării Negre și nordul Anatoliei, cel mai puternic având o magnitudine de 5,6 pe scara Richter. Conform Afad, epicentrul seismului s-a situat la 5,25 kilometri sub suprafața pământului. Cutremurul a fost urmat de trei replici și a fost resimțit și în principalul oraș al regiunii, Sivas. Toate cutremurele și replicile s-au produs la o adâncime de mai puțin de 6 kilometri, conform informațiilor furnizate de Afad.

În mai multe districte ale regiunii afectate de seisme, autoritățile au decis să închidă școlile timp de 24 de ore și să deschidă centre sportive și centre instituționale pentru a le pune la dispoziție locuitorilor care preferă să își părăsească locuințele. Întreaga regiune este situată pe falia Anatoliei de Nord, o zonă extrem de activă, cunoscută pentru riscul mare de cutremur.

Este de menționat că anul trecut, pe 6 februarie, centrul Turciei și nord-vestul Siriei au fost lovite de un cutremur major cu magnitudinea 7,8, urmat de un alt cutremur devastator, de magnitudine 7,5, în aceeași zi, la prânz. Potrivit bilanțului oficial, aceste seisme au provocat moartea a 56.000 de persoane.