Cutremur după cutremur în România! Un nou seism a avut loc sâmbătă, în zona seismică Vrancea, cu magnitudinea de 3,1 grade, la scurt timp după ce în această dimineață avusese loc un cutremur de 4 grade.
Un nou cutremur cu magnitudinea 3,1 pe Richer s-a produs sâmbătă, la ora locală 12:06, în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, arată informaţiile publicate de Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).
Seismul s-a înregistrat la o adâncime de 77 de kilometri în apropierea următoarelor oraşe: 42 kilometri vest de Focşani, 67 km est de Sfântu-Gheorghe, 68 km nord de Buzău, 81 km est de Braşov, 93 km sud de Bacău, 96 km sud-vest de Bârlad.
Tot sâmbătă, dar la ora locală 10:36, a mai avut loc un cutremur în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, de 4 grade pe Richter.
Seismul cu magnitudinea 4 pe Richer s-a produs sâmbătă, la ora locală 10:36, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, arată informaţiile publicate de Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).
Seismul s-a înregistrat la o adâncime de 141 de kilometri în apropierea următoarelor oraşe: 53 kilometri nord de Ploieşti, 55 km sud-est de Braşov, 55 km nord-vest de Buzău, 61 km sud-est de Sfântu-Gheorghe, 80 km nord-est de Târgovişte, 81 km sud-vest de Focşani.
De la începutul lunii mai, în zonele seismice Vrancea şi Oltenia au avut loc 22 cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2 şi 3,7 pe Richter.
Cea mai puternică mişcare tectonică din acest an, cu magnitudinea 5,7, a avut loc în data de 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri.
Cutremur cu magnitudinea 7,1 în această dimineață
Un cutremur puternic cu magnitudinea de 7,1 s-a produs sâmbătă în Oceanul Pacific la sud-est de Insulele Loialităţii în arhipelagul francez Noua Caledonie, a anunţat Serviciul de Prospectare Geologică al Statelor Unite (USGS), notează AFP.
Seismul, înregistrat la orele 01.51 GMT, a lovit la o adâncime de 36 de kilometri şi a fost detectat la aproximativ 300 de kilometri de coastele caledoniene, potrivit sursei.
Cutremurul a fost urmat de o replică având magnitudinea 6,5.
Vineri, în aceeaşi zonă s-a produs un seism cu magnitudinea 7,7, cu alertă de tsunami în Pacificul de Sud ridicată la scurt timp.
Arhipelagul Noua Caledonie este situat în apropierea aşa-numitului „Cerc de Foc al Pacificului” şi a vulcanilor subacvatici din Bazinul Lau, motiv pentru care zona este în mod regulat afectată de şocuri seismice.