Cutremur după cutremur în România! Unde s-a zguduit pământul. Informații de ultim moment

cutremur

SURSA FOTO: Dreamstime

Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) transmite că duminică, 12 martie, a fost înregistrat un cutremur cu magnitudinea de 3,7 grade pe Richter.

Așadar, un cutremur cu magnitudinea de 3,7 grade pe Richter s-a produs duminică, la ora locală 14:15, în Gorj, potrivit informațiilor transmise de Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Potrivit seismologilor, cutremurul s-a produs la 14 km N de Târgu Jiu, 68 km S de Hunedoara, 75 km NE de Drobeta-Turnu Severin, 82 km S de Deva, 90 km V de Râmnicu Vâlcea.

Acest seism a venit la foarte scurt timp după altul ce a avut loc în zona seismică Vrancea.

În ziua de 12 Martie 2023 la ora 13:49:23 (ora locală a României) s-a produs în zona seismică Vrancea, Buzău, un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.4, la adâncimea de 125 km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 49 km V de Focşani, 50 km NV de Buzău, 70 km SE de Sfântu-Gheorghe, 76 km E de Braşov, 81 km NE de Ploieşti, potrivit infp.ro.

Au fost înregistrate mai multe seisme în România

Anterior, un cutremur cu magnitudinea de 3,2 grade pe Richter s-a produs sâmbătă la ora locală 17:53, în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, potrivit Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul s-a înregistrat la o adâncime de 90 de kilometri, în apropierea următoarelor oraşe: 37 km vest de Focşani, 69 km nord de Buzău, 73 km est de Sfântu-Gheorghe, 87 km est de Braşov, 89 km sud de Bacău, 89 km sud-vest de Bârlad.

Un alt cutremur a fost înregistrat tot în această săptămână, în ziua de marți, 7 martie. Seismul s-a produs în zona Oltenia, județul Gorj, potrivit datelor publicate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Totodată, a avut la ora 6:42 și a avut o magnitudine de 2,1 grade pe scara Richter.

Potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), seismul s-a produs la adâncimea de 12 kilometri în zona Oltenia, județul Gorj, fiind unul de suprafață, cu impact minor.

Amintim că seismul a fost înregistrat după ce luni seară s-au mai produs alte două cutremure, luni seară, în zona Oltenia, județul Gorj. Cel mai puternic, cu magnitudinea 3,4, a avut loc, luni, la ora 21:17, la o adâncime de 128 de kilometri.

Cea mai puternică mişcare tectonică din acest an a avut loc în data de 14 februarie

Amintim că cel mai puternic cutremur din acest an, cu magnitudinea 5,7, a avut loc în data de 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri. Cu o zi în urma a avut loc în aceeaşi zona un seism de 5,2 grade, la o adâncime de 16 kilometri.

Sursa citată a precizat că seismul s-a produs la 57 km NV de Buzău, 58 km SE de Sfântu-Gheorghe, 61 km E de Braşov, 64 km V de Focşani, 73 km NE de Ploieşti.