Tom Rockwell, seismolog la Universitatea de Stat din San Diego, a explicat că este foarte rar ca mai multe seisme să se producă în falii diferite în acelaşi timp.

„E o adevărată nebunie. Este foarte rar ca seisme să se producă în falii diferite în acelaşi timp”, a declarat Tom Rockwell, seismolog la Universitatea de Stat din San Diego, conform dpa.com

Primul cutremur a avut magnitudinea 3,4

Primul cutremur a avut magnitudinea 3,4 şi s-a produs la ora locală 17:13 la o distanţă de aproximativ 8 kilometri sud-vest de oraşul mexican Tecate şi de 24 de kilometri sud-vest de oraşul californian Campo.

El a fost urmat imediat de un seism cu magnitudinea 3,6, care s-a produs la o distanţă de 37 kilometri sud-vest de localitatea mexicană Progreso şi la 49 de kilometri sud-est de Campo.

Nu există indicii care să arate că primul seism l-ar fi declanşat pe cel de-al doilea

Deocamdată nu există indicii care să arate că primul seism l-ar fi declanşat pe cel de-al doilea.

Cutremure de mică intensitate se produc cu regularitate în jurul graniţei americano-mexicane, însă rareori ele cauzează evenimente majore, a mai spus specialistul din SUA.

Un cutremur s-a produs recent și în România

Amintim că un cutremur cu magnitudinea 3,4 pe Richter s-a produs în noaptea de duminică spre luni, la ora 00:34, în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, potrivit Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul s-a înregistrat la o adâncime de 140 de kilometri, în apropierea următoarelor oraşe: 39km V de Focșani, 66km N de Buzău, 70km E de Sfântu-Gheorghe, 83km E de Brașov, 94km S de Bacău, 95km SV de Bârlad.

Cea mai puternică mişcare tectonică din acest an, cu magnitudinea 5,7, a avut loc în data de 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri, conform Agerpres.

Ultimul seism înregistrat de INFP las noi în țară a fost joi, 11 mai. Este vorba despre un cutremur înregistrat la ora 18:24:05, în Oltenia, judeţul Gorj, fiind vorba despre un seism slab cu magnitudinea ml 2.5, la adâncimea de 14km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 20km NV de Târgu Jiu, 66km S de Hunedoara, 68km NE de Drobeta-Turnu Severin, 81km S de Deva, 95km E de Reşiţa.