Un val de cutremure a lovit Turcia în noaptea de vineri spre sâmbătă, pe 29 aprilie. Țara este greu încercată de seisme încă din 6 februarie.

Val de cutremure în Turcia

Potrivit emsc-csem.org, primul cutremur s-a produs la ora 00:01, la 68 km vest de Provincia Kahramanmaraș și 27 km nord-vest de Andirin, și a avut o magnitudine de 3,2 grade pe scara Richter.

Al doilea a avut loc ora 00:29, la 72 km nord de Diyarbakır și 21 km vest-nord-vest de Lice și a avut o magnitudine de 3,1 grade.

Al treilea cutremur, de altfel cel mai puternic, s-a produs la ora 01:55, la 72 km de Provincia Kahramanmaraș și a avut o magnitudine de 4,5 pe scara Richter.

Cutremur după cutremur în Oceanul Pacific

Vă reamintim că vineri, 28 aprilie 2023, două seisme cu magnitudinea de peste 6 grade pe scara Richter au lovit Oceanul Pacific.

Primul cutremur, a cărui magnitudine a fost de 6,2 grade pe scara Richter, a avut loc la ora 06:13, iar al doilea cutremur a avut magnitudinea de 6,6 grade pe scara Richter. Ambele seisme au lovit Oceanul Pacific, la sud de Insulele Fiji, potrivit informațiilor transmise de Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite.

Alte două cutremure cu magnitudinea 5,5 grade pe scara Richter au avut loc în sudul Insulelor Fiji, în jurul orei 07:00, potrivit sursei citate anterior.

Mai multe cutremure au avut loc în această săptămână

Cu două zile în urmă, a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 5,2 grade pe scara Richter în Noua Zeelandă. Epicentrul seismului a fost la aproximativ 174 de kilometri nord-est de Lower Hutt, unde locuiesc aproximativ 101.000 de oameni.

Cutremurul a lovit regiunea respectivă la 23,2 kilometri și, momentan, nu se știe dacă au fost înregistrate victime sau pagube materiale, potrivit Centrului Seismologic European-Mediteranean.

Cu trei zile în urmă, a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 7,1 grade pe scara Richter în largul coastelor Indoneziei. Seismul s-a produs la o adâncime mică, de aproximativ 16 kilometri, cu epicentrul la aproximativ 199 de kilometri sud de orașul indonezian Padang.

„Cutremurul a fost resimțit puternic, cu un șoc de aproximativ 30 de secunde”, a precizat Abdul Muhari, șeful Centrului de Date și Comunicare a Informațiilor din Indonezia.

Potrivit sursei citate anterior, oamenii au ieșit din case de teama cutremurului. În prezent, unele persoane sunt evacuate pentru a nu se apropia de zona mării. În Padang locuiesc peste 840.000 de persoane.