Acțiunile Deutsche Bank au scăzut cu peste 13%, vineri dimineață, pe 24 martie, în urma unei scumpiri majore a asigurării împotriva riscului neplăţii (CDS), generând îngrijorări cu privire la rezistenţa băncilor europene, relatează CNBC.
Investitorii sunt în mod clar sceptici că tranzacția ar fi suficientă pentru a limita problemele din sectorul bancar
Acțiunile băncii germane au scăzut pentru a treia zi consecutiv și au pierdut la momentul de față mai mult de o cincime din valoarea lor în această lună.
Salvarea de urgență a Credit Suisse prin achiziționarea de către UBS ca urmare a prăbușirii Băncii Silicon Valley din SUA a stârnit îngrijorări mari în rândul investitorilor, amplificată și de deciziile de politică monetară luate de Rezerva Federală a SUA, miercuri, pe 22 martie.
Autoritățile de reglementare elvețiene și cele internaționale, dar și băncile centrale au sperat că intermedierea vânzării Credit Suisse către rivalul său va duce la calmarea piețelor. Totuși, investitorii rămân în mod clar sceptici că tranzacția ar fi suficientă pentru a limita problemele din sectorul bancar.
Rivala de la Berlin Deutsche Bank, Commerzbank, ale cărei acţiuni s-au depreciat cu 8,50%, şi Société Générale (-6,72%) înregistrează unele dintre cele mai puternice reculuri în sector.
Olaf Scholz susține că nu există motive să se pună la îndoială viitorul Deutsche Bank
Instituția germană Deutsche Bank este o bancă foarte profitabilă şi nu există motive să se pună la îndoială viitorul ei, a susținutt, vineri, 24 martie, cancelarul german Olaf Scholz, după declinul semnificativ al acţiunilor băncii, transmite agenția de presă Reuters.
„Deutsche Bank şi-a reorganizat şi modernizat complet modelul de afaceri şi este o bancă foarte profitabilă”, a declarat cancelarul german Olaf Scholz, la o conferinţă de presă desfășurată la Bruxelles.
De asemenea, La Bursa de la Frankfurt, acţiunile Deutsche Bank înregistrau, vineri, 24 martie, a treia zi de declin, de peste 12%, în urma majorării costului asigurării bondurilor băncii germane împotriva riscului de neplată.
Luna aceasta, titlurile băncii de la Berlin au pierdut o cincime din valoarea lor, după problemele din sectorul bancar european şi american din ultimele două săptămâni, care au readus în memorie criza financiară globală din 2008.