Prezent la dezbaterea „Ora Guvernului”, Claudiu Năsui a declarat că românii nu mai fac faţă creşterii de preţuri, iar inflaţia a distrus puterea de cumpărare a românilor.
„Românii nu mai fac faţă creşterii de preţuri, taxa numită inflaţie a distrus puterea de cumpărare a românilor, o taxă care vine din deficitele tot mai mari pe care le face Ministerul Finanţelor.
De aceea l-am chemat astăzi, aici, pe domnul Câciu să ne explice dezastrul bugetar care sărăceşte România. Anul trecut domnul Câciu a declanşat o creştere a cheltuielilor statului într-un ritm fără precedent şi bazată pe minciuni” a spus Năsui.
Minciuni, minciuni și iar … minciuni
„A minţit românii prin a supraestima veniturile ca să acopere cheltuielile umflate din bugetele pe care le-a propus. A minţit că sunt bani suficienţi pentru a creşte aparatul bugetar cu 20.000 de angajaţi, a minţit ca să poată înfiinţa tot felul de sinecuri noi, tot felul de agenţii noi, cum ar fi Institutul Vinului, cum ar fi Agenţia pentru Comerţ Exterior şi atâtea altele.
A minţit pentru a da sporuri noi, tot felul de sporuri aberante inventate, a minţit ca să crească cheltuielile statului în neştire pentru că nu o făcea din banii lui, o făcea din banii contribuabilului”, a spus Năsui la dezbaterea „Ora Guvernului” care are loc la Camera Deputaților și la care este invitat ministrul de Finanţe, Adrian Câciu.
Românii au strâns cureaua
El a adăugat că în 2022 Adrian Câciu „a crescut cheltuielile statului cu 81 de miliarde de lei” şi în primele două luni ale anului 2023 l-a mai crescut cu încă 13 miliarde de lei.
„Pe la jumătatea anului trecut a văzut dezastrul provocat de minciunile sale şi şi-a dat seama că nu erau bani şi a început o nouă minciună, de data aceasta e minciuna domnului Ciolacu. Domnul Ciolacu ne promitea că va strânge cureaua.
Ce s-a întâmplat? Nu a strâns nicio curea. Până la urmă a forţat românii să strângă cureaua. După altă minciună că nu va creşte nicio taxă, domnul Câciu a reintrodus supraimpozitarea muncii part-time, a dublat taxarea PFA-urilor, a crescut masiv taxarea dividendelor, a chiriilor şi a început distrugerea regimului microîntreprinderilor, mica supapă a micilor antreprenori din România.
Dar, surpriză, toate creşterile acestea de taxe n-au adus încasări mai mari la buget. Execuţia pe primele luni ale anului este dezastruoasă, creşterea de venituri este cu o treime mai mică decât cea ţintită, cea care trebuia să fie, şi am ajuns să avem cel mai mare deficit în termeni nominali din ultimii 20 de ani”, a menţionat Năsui.