Cutremur în politica din România! A luat o supradoză. L-au dus de urgenţă la spital

Sursă: Dreamstime

Lumea politică din România este în stare de şoc! Un cunoscut politician, fost deputat în Parlamentul României, a fost transportat de urgenţă la spital. Care este acum starea sa?

Un fost deputat din Gorj a ajuns la spital după ce a luat o supradoză de medicamente. În prezent, starea lui este stabilă.

Răzvan Rotaru, în vârstă de 45 de ani, fost deputat PP-DD de Gorj în legislatura 2012-2016, a ajuns la secția ATI a Spitalului Județean Târgu Jiu, după ce ar fi luat o supradoză de medicamente. Acum, este stabil și internat la secția de psihiatrie.

Răzvan Rotaru de află la secția de psihiatrie

„Pacientul este stabil şi se află la secţia de psihiatrie în prezent”, au declarat sâmbătă reprezentanții SJU Târgu Jiu, potrivit News.ro.

„La UPU a fost adus, in stare de inconştienţă, un bărbat în vârstă de 45 de ani căruia i s-au făcut rău după ingestia unor medicamente. A primit îngrijiri medicale în UPU, fiind transferat la Neurologie pentru consult interdisciplinar.

A fost solicitat şi consultul medicului de garda de la Medicină Internă, care a decis să interneze pacientul. Până îşi va reveni din starea de inconştienţă, se află în grija medicilor din ATI I”, a spus Mihaela Ţicleanu, purtător de cuvânt al SJU Târgu Jiu, citată de publicația online Gorj Express.

Potrivit aceleiași publicații, familia lui Răzvan Rotaru spune că acesta a încurcat dozele de pastile și a uitat că luase deja o doză. Cadrele medicale au sesizat însă și poliția.

Ce este o supradoză?

Supradoza de medicamente și droguri se referă la adminstrarea incorectă a unor substanțe medicamentoase sau stupefiante, inclusiv a alcoolului.

O doză prea mare poate fi ingerată brusc (printr-o cantitate mare de substanță) sau treptat, pe măsură ce medicamentul sau drogul se acumulează în organism într-o perioadă mai lungă de timp.

Intervenția medicală de specialitate promptă este foarte importantă pentru salvarea vieții unei persoane intoxicate cu medicamente sau substanțe stupefiante.

Care sunt simptomele?

Puteți recunoaște supradoză de medicamente prin următoarele simptome:

– dimensiune anormală a pupilelor;
– stare de agitație;
– convulsii;
– comportament paranoic sau delirant;
– dificultăți de respirație;
– stări de amețeală sau vertij;
– halucinații;
– greață și vărsături;
– pupile care nu reacționează la expunerea la lumina;
– ataxie;
– transpirație excesivă;
– tremur corporal;
– stare de inconștiență.

Primul ajutor în cazul unei supradoze

Primul ajutor în supradoză de medicamente presupune urmarea pașilor de mai jos:

– Verificați căile respiratorii ale victimei, respirația și pulsul. Dacă este necesar, începeți resuscitarea cardio-respiratorie. Rugați pe cineva să sune la 112 sau apelați serviciul de urgență, dacă nu se mai află alte persoane prin preajma.

– În cazul în care pacientul este inconștient, dar respiră, așezați-l cu grijă în poziția de siguranță (cu capul și torso-ul orientat pe o parte). Dacă pacientul este conștient, îndepărtați hainele strâmte, acoperiți-l cu o pătură și asigurați-l că totul va fi bine.

– Dacă victima prezintă convulsii, acordați-i primul ajutor pentru acestea.

– Monitorizați cu atenție semnele vitale ale victimei (puls, rata respirației, presiunea arterială) până la sosirea echipajului de pe ambulanță.

– Dacă este posibil, încercați să aflați care este substanța responsabilă cu simptomele, ce cantitate a fost administrată și când. Păstrați flaconul dacă intrați în posesia acestuia și transmiteți toate aceste informații cadrelor medicale.