Florian Bodog a fost chemat marți, 27 aprilie, la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA). Astfel, oamenii legii îi vor aduce la cunoștință fostului ministru al Sănătății acuzațiile din cauza cărora au cerut Senatului ridicare imunității parlamentare.
Florian Bodog, de urgență la DNA
Fostul ministru al Sănătății, Florian Bodog, a fost convocat marți, 27 aprilie, la sediul DNA. Astfel, anchetatorii îi vor aduce la cunoștință acuzațiile pentru care au cerut Senatului ridicare imunității parlamentare, conform informațiilor transmise de stiripesurse.ro
Amintim că senatorii au votat ridicarea imunității senatorului Florian Bodog, fost ministru al Sănătății, în data de 21 aprilie. Voturile au fost următoarele: 98 de senatori au votat „pentru”, 24 „împotrivă” și o abținere.
Procurorii au solicitat încuviinţarea urmăririi penale
Procurorii de la DNA au solicitat Senatului încuviinţarea urmăririi penale a lui Florian Bodog. Aceștia îl acuză că, atunci când a deţinut poziţia de ministru, ar fi acţionat pentru ca o persoană angajată în funcţia de consilier personal să îşi încaseze salariul pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contract.
De asemenea, senatorii au respins în 2019 o solicitare asemănătoare ce îl viza pe Florian Bodog. Totodată, procurorii au anunţat că au obţinut date privind comiterea de către fostul ministru a altor patru infracţiuni de fals în înscrisuri şi abuz în serviciu în acest caz.
Declarația fostului ministru
Fostul ministru le-a cerut colegilor de partid din PSD să voteze pentru încuviințarea urmăririi sale penale, susținând faptul că nu are de ce să de teamă.
„Din start vă spun că nu vă voi cere să votaţi împotriva solicitării de cercetare a mea, că n-am nimic de ascuns, întotdeauna am răspuns invitaţiilor şi nu este prima dată când am fost invitat la DNA sau la Parchet.
Nu-mi este frică de Justiţie şi am încredere în Justiţia din România”, a afirmat Bodog, în cadrul dezbaterilor privind cererea DNA. El a adăugat că imunitatea parlamentară nu trebuie privită ca un privilegiu.