Datele publicate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) arată că a fost înregistrat un nou cutremur în ziua de vineri, 22 martie.
A fost înregistrat un nou cutremur în ziua de vineri
Seismul s-a produs la ora la ora 13:13, în Covasna. De asemenea, a avut o magnitudine de 2.1 și s-a produs la o adâncime de 13.8 km.
Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe:
- 29km N de Sfantu-Gheorghe;
- 55km N de Brasov;
- 97km SV de Piatra Neamț.
INCDFP realizează constant cercetări fundamentale şi aplicative în domeniul ştiinţelor Pământului.
„În ziua de 22 Martie 2024, la ora 13:13:34 (ora locală a României), s-a produs în TRANSILVANIA, COVASNA un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.1, la adâncimea de 13.8 km. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 29km N de Sfantu-Gheorghe, 55km N de Brasov, 97km SV de Piatra Neamt”, a informat INCDFP.
Există un loc în România în care, zilnic, au loc mini-seisme
Amintim că într-un oraș din România, o anumită zonă urbană este constant afectată de „mici-seisme artificiale”. Acestea provoacă frustrare printre locuitori.
Totuși, cauza acestui fenomen nu este de natură tectonică. Este legată de o deficiență în structura carosabilului.
O bucată de drum denivelată în apropierea Pieței Mihai Viteazu din Cluj-Napoca este tranzitată în mod regulat de troleibuze, autobuze și vehicule grele.
În momentul în care când roțile mașinilor ajung în zona problematică, impactul generat de diferența de nivel se propagă către clădirea din apropiere, provocând oscilații.
Pe parcursul timpului, situația s-a deteriorat. Primăria Municipiului Cluj-Napoca nu a luat nicio măsură pentru remedierea problemei, potrivit unui locatar.
El și ceilalți vecini au contactat repetat autoritățile locale.
Totuși, Primăria Municipiului Cluj-Napoca a comunicat recent că echipele de muncitori ar trebui să intervină în zona respectivă în cursul acestei săptămâni, în funcție de condițiile meteorologice.
Clădirea se zguduie constant din cauza unei denivelări minore
Locatarul și-a exprimat frustrarea legată de situația clădirii în care locuiește. Se zguduie constant din cauza unei denivelări minore din fața Restaurantului Gandhi de la Palatul Babos.
Impactul roților troleibuzelor, autobuzelor și camioanelor asupra acestei denivelări provoacă vibrații în întreaga clădire, cu efecte mai pronunțate în apartamentul său de la etajul 2.