Potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), seismul s-a produs la adâncimea de 12 kilometri în zona Oltenia, județul Gorj, fiind unul de suprafață, cu impact minor.

Amintim că noul seism a fost înregistrat după ce luni seară s-au mai produs alte două cutremure.

Cutremurul a fost înregistrat în apropierea următoarelor orașe

Cutremurul a avut loc la 66 de kilometri sud de Sibiu, 77 de kilometri nord-vest de Pitești, 101 kilometri nord de Craiova, 132 km vest de Brașov, 158 de kilometri vest de Ploiești, 176 de kilometri sud de Cluj-Napoca, 185 de kilometri nord-vest de București, 227 de kilometri est de Timișoara și 237 de kilometri sud-est de Arad.

Mișcarea telurică a urmat altor două cutremure produse luni seară în zona Oltenia, județul Gorj. Cel mai puternic, cu magnitudinea 3,4, a avut loc, luni, la ora 21:17, la o adâncime de 128 de kilometri.

Cutremurul s-a produs la 72 de kilometri est de Brașov, 78 km nord-est de Ploiești, 116 kilometri sud de Băcau, 118 kilometri sud de Brăila, 119 kilometri vest de Galați, 129 de kilometri nord de București, 152 de kilometri nord-est de Pitești, 187 kilometri est de Sibiu și 197 kilometri sud-est de Iași.

Cel de-al doilea seism, cu magnitudinea 2, s-a produs luni seară, la ora 21:35, la o adâncime de 16 kilometri.

Cel mai puternic cutremur din zona Olteniei s-a produs pe 14 februarie și a avut magnitudinea de 5,7 grade. Cu o zi înainte, aceeași zonă a fost zguduită de un alt seism de 5,2 grade pe scara Richter.

Guvernul a acordat un sprijin în urma cutremurelor din județul Gorj

Amintim că ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a declarat săptămâna trecută că Guvernul a aprobat un nou sprijin, care constă în 19,9 milioane de lei, pentru patru obiective de investiții care au suferit pagube în urma cutremurelor din județul Gorj din 13-14 februarie.

„În ceea ce privește problematica riscului seismic, așa cum ne-am angajat și cum domnul prim-ministru a dispus săptămâna trecută,  am continuat şi continuăm măsurile de sprijinire a autorităților locale din județul Gorj.

Săptămâna trecută am aprobat o hotărâre de guvern prin care s-au alocat 51,4 milioane de lei pentru 16 școli, consolidarea acestora, respectiv reconstruirea unora dintre ele din fondul de intervenție la dispoziția guvernului.

Astăzi, guvernul a aprobat un nou sprijin, care constă în 19,9 milioane de lei, pentru patru obiective de investiții care au suferit pagube în urma cutremurelor din județul Gorj din 13-14 februarie.

Vorbim de patru obiective de investiții de pe raza municipiului Târgu Jiu, și anume Grădinița cu program normal nr.13, Palatul Copiilor, Primăria Municipiului Târgu Jiu și, de asemenea, un obiectiv de investiții de refacere și de construire a zidului de sprijin aferent stației de tratare a apei potabile din Târgu Jiu”, a declarat Cseke Attila.