Bursele internationale au continuat sa inregistreze deprecieri, dupa ce in sesiunea de marti au fost ravasite de rezultatele financiare ale companiei de asigurari AIG, iar miercuri au luat o „pauza” si au incheiat pe plus.

In sedinta de ieri de la Bursa din New York, Dow Jones a incheiat intr-o scadere de 4,09%, in timp ce indicele Nasdaq a cunoscut o depreciere de 4%. Acest lucru dupa ce ieri, Bursele europene au inchis toate pe rosu, cea mai mare depreciere avand-o Bursa de la Frankfurt cu o depreciere de peste 5%.

Sedinta de astazi de la Tokyo a urmat trendul dat de Wall Street si a inregistrat de-a lungul sesiunii deprecieri puternice, iar la ora redactarii acestui material ( 8.00, ora Romaniei), indicele Nikkei inregistra o depreciere de 3,25%. Indicele Hang Seng al Bursei de la Honng Kong avea la mijlocul sesiunii o depreciere de 1,27%.

Scaderea de 4,09% a indicelui Dow Jones de joi vine dupa aprecierea de 2,23% inregistrata la inchiderea de miercuri, apreciere care vine la randul ei dupa o scadere de 4,24% atinsa la inchiderea de marti, de unde rezulta ca deprecierile au fost mult mai accentuate.

UPDATE: Indicele Nikkei al Bursei de la Tokyo a inchis ultima sedinta de tranzactionare a acestei saptamani intr-o scadere de 3,5%.