Cutremur mondial privind COVID-19. S-a aflat cât rezistă pe piele. Cercetătorii vin cu o soluție salvatoare pentru a diminua riscul de transmitere a noului coronavirus.
Cutremur mondial privind COVID-19. S-a aflat cât rezistă pe piele. Cercetătorii vin cu o soluție șoc, mai ales că acesta a fost mereu una dintre cele mai utilizate în acțiunile de diminuare a riscului de infectare.
Potrivit cercetătorilor japonezi, noul coronavirus rămâne activ pe piele timp de nouă ore. Specialiștii au confirmat necesitatea spălării frecvente a mâinilor în lupta împotriva pandemiei Covid-19. Spre deosebire de coronavirus, agentul patogen care provoacă gripa supravieţuieşte pe piele aproximativ 1,8 ore, se arată într-un studiu publicat în jurnalul Clinical Infectious Diseases, potrivit AFP.
“Supravieţuirea timp de nouă ore a SARS-CoV-2 pe pielea omului poate creşte riscul de transmitere prin contact comparativ cu virusul gripal A, accelerând astfel pandemia”, se arată în studiu făcut de .
Cercetătorii japonezi au testat eşantioane de piele prelevate de la specimene de autopsie la aproximativ o zi de la deces. Coronavirusul şi virusul gripal devin inactive în 15 secunde, prin aplicarea etanolului, care este utilizat în dezinfectanţii pentru mâini.
“Supravieţuirea de mai lungă durată a SARS-CoV-2 pe piele creşte riscul transmiterii prin contact, dar igiena mâinilor poate reduce riscul”, se menţionează în studiu. Studiul susţine recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii de spălare în mod regulat şi corect a mâinilor pentru limitarea transmiterii virusului.
Pandemia continuă să facă ravagii la nivel mondial dar lovește cu putere și în România. Situația la ATI devine disperată. În ciuda asigurărilor date de autorități cu privire la faptul că epidemia de coronavirus este încă ținută sub control, evoluțiile numărului de noi îmbolnăviri și a persoanelor care au nevoie de terapie intensivă produc mari îngrijorări.
Până astăzi, 18 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 180.388 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 130.894 de pacienți au fost declarați vindecați.
În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.920 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.