Eugen Teodorovici, fost ministru de Finanțe în guvernul Ponta, a anunțat că se reîntoarce în politică și va candida la alegerile din 2024.

”Voi candida la unele alegeri din 2024, cu siguranță. Doar la unele, pentru sunt 4 alegeri”, a spus Eugen Teodorovici, la Etno.

Cel mai probabil, acesta va candida la alegerile parlamentare și europarlamentare.

Întrebat dacă a vrut să ia o măsură și nu a reușit, fostul ministru de Finanțe a dezvăluit că, în perioada în care era în funcție, a fost amenințat și s-au presiuni de către ambasadorul Germaniei la București, pentru a nu modifica legea Codului fiscal.

„Economia României ar avea de suferit și s-ar duce spre dezastru”

Eugen Teodorovici a precizat că a primit chiar o scrisoare oficială de la Ambasada Germaniei, în care i se atrăgea atenția că, ”dacă va face acel Cod fiscal, economia României ar avea de suferit și s-ar duce spre dezastru.

Asta spunea ambasadorul Germaniei la București, în 2015. Și i-am răspuns: domnule ambasador, Convenția de la Viena nu spune nimic despre aceste atribuții pe care le-ați avea, în funcție de ambasador. Eu nu vin la Berlin să vă fac legile, acolo!”

Fostul ministru de finanțe a devoalat și implicarea președintelui Iohannis în epopeea modificării Codului Fiscal.

”Domnul președinte avea, desigur alte semnale și mesaje, că trebuie scoase din lege anumite măsuri”, a precizat fostul ministru.

Fostul ministru l-a avertizat pe Iohannis în legătură cu schimbarea Codului Fiscal

”I-am spus președintelui Iohannis. Dacă schimbați Codul Fiscal, o să-l fac la loc!”, a spus fostul ministru.

Inițial, legea a trecut de Parlament cu un vot covârșitor, dar președintele Iohannis a retrimis-o Parlamentului, obiectând că anumite măsuri trebuie scoase integral, iar altele, modificate. Iar legea a fost votată și promulgată, în final conform solicitării prezidențiale.

”I-am spus atunci președintelui, chiar la Cotroceni. Dacă schimbați Codul Fiscal, o să-l fac la loc!”, a spus Teodorovici

După ce legea a apărut în Monitorul oficial, Eugen Teodorovici i-a cerut sprijinul premierului Ponta.

”Victor Ponta m-a sprijinit să reintroduc măsurile scoase din Codul Fiscal, prin ordonanță de urgență, în octombrie 2015. Acela este Codul Fiscal făcut de 2 oameni: Ponta și Teodorovici, care n-au cedat presiunilor făcute de Ambasada Germaniei la București”, a spus fostul ministru.

Eugen Tedorovici a precizat că are dovezi pentru toate afirmațiile făcute și că are arhivele sale personale:

”Eu nu vorbesc gratuit niciodată. Am arhivele mele personale. Am niște memorandumuri despre multe lucruri din România, care vor ieși atunci când trebuie”, a mai dezvăluit Eugen Teodorovici, în cadrul emisiunii ”Subiectul zilei”, de la Etno.