Este cutremur lângă România. Insula Șerpilor a devenit ținta unor atacuri cu bombă ale rușilor. La scurt timp după, șeful Administraţiei Militare Regionale Odesa a venit cu mai multe informații.
Şeful Administraţiei Militare Regionale Odesa, Maksim Marcenko, a informat că ocupanţii ruşi au aruncat patru bombe aeriene pe Insula Şerpilor, în noaptea de 10 spre 11 februarie. cu o suprafață de 0,17 km pătrați și o populație mică, Insula Șerpilor se află la 45 de kilometri de țărmul României.
Mai mult, ruşii au lansat atacuri şi în restul regiunii Odesa, potrivit specialistului din Ucraina.
Rușii au lansat patru atacuri cu bombe în Insula Șerpilor
„Noaptea trecută, ruşii au atacat regiunea Odesa din avioane şi din complexul de rachete de coastă de tip Bastion. Au fost înregistrate lovituri de rachete în zona de coastă. Sper că toţi înţeleg acest lucru, aşa că rog pe toată lumea să se abţină de la a comenta anumite momente care apar pe reţelele de socializare. Sper că toţi înţeleg acest lucru, aşa că rog pe toată lumea să se abţină de la a comenta anumite momente care apar pe reţelele de socializare”, a scris Maksim Marcenko pe Telegram
În ceea ce priveşte atacurile lansate de ruşi asupra Insulei Şerpilor, oficialul ucrainean a precizat că a fost vorba despre patru bombe aeriene. Marcenko a făcut apel la populaţie să nu comenteze şi să nu publice nimic referitor la urmările acestor atacuri ale ruşilor.
Ucraina anunță că rachetele rusești ar fi survolat spațiul aerian al Republicii Moldova și al României
În altă ordine de idei, comandantul șef al armatei ucrainene, Valeri Zalujnîi, a susținut că două rachete de croazieră ruseşti au pătruns vineri în spaţiul aerian al României şi al Republicii Moldova înainte de a intra în Ucraina, în timpul atacului masiv rusesc din cursul dimineţii.
Generalul Zalujnîi a spus că cele două rachete de tip Kalibr au fost lansate din Marea Neagră.
În urma anunțului, purtătorul de cuvânt al MApN, generalul de brigadă Constantin Spînu, a subliniat că informațiile privitoare la o rachetă rusească ce ar fi survolat spaţiul aerian al României nu se confirmă.
„Informaţiile privitoare la o rachetă rusească ce ar fi survolat spaţiul aerian al României nu se confirmă. Vom reveni în scurt timp cu informaţii oficiale cu privire la această situaţie”, a precizat purtătorul de cuvânt al MApN.
În schimb, Ministerul Apărării de la Chişinău a confirmat survolul.
„Structurile responsabile din cadrul instituţiei au detectat, astăzi, 10 februarie, la ora 10:18, o rachetă, care a traversat spaţiul aerian al Republicii Moldova, deasupra localităţii Mocra din regiunea transnistreană şi, ulterior, deasupra localităţii Cosauţi din raionul Soroca, cu direcţia spre Ucraina”, a anunțat Ministerul Apărării, citat de Radio Chişinău.