Cutremur total în Austria! Cancelarul Karl Nehammer a primit cea mai grea lovitură. Au anunțat chiar de Crăciun
În urmă cu ceva timp, Austria a refuzat intrarea României la Spațiul Schengen, aducând motive legate de migrație și de securitate. Acum, presa de la Viena scoate la iveală că adevăratele probleme sunt, de fapt, în Serbia și Ungaria, țări în care traficul de persoane este în floare.
Așadar, una dintre cele mai importante publicații austriece a scris un articol în care arată că cei care suferă cel mai mult de brutalitatea traficanților și a poliției de frontieră sunt minorii neînsoțiți. O bună parte dintre aceștia provin din Siria și, din păcate, nu au acte și nici aparținători,
Până când sunt luați de traficanții de persoane, minorii respectivi stau în centre de refugiați.
910 potențiale victime ale traficului de persoane identificate în întreaga Europă
Între 24 și 30 octombrie, autoritățile de aplicare a legii din întreaga Europă au vizat în comun traficul de arme de foc, traficul de droguri, traficul de migranți și traficul de ființe umane în cadrul Zilelor de acțiune comună (JAD) coordonate în cadrul EMPACT, arată Europol în cadrul unui comunicat de presă publicat pe 6 decembrie.
Austria și Spania au coordonat cele două fluxuri de activități, care au inclus controale intensificate la frontierele externe ale UE și operațiuni speciale. Europol a coordonat schimbul de informații operaționale între părțile implicate.
În total, 34 de țări din întreaga Europă, sprijinite de agențiile UE și de organizații internaționale*, au participat la aceste acțiuni coordonate la scară largă. Zilele de acțiune comună EMPACT au fost planificate pe baza unei abordări bazate pe informații, în cadrul căreia și-au unit forțele poliția, vămile, agențiile de imigrație și agențiile de control la frontieră.
Controale la frontiere și în locurile vulnerabile la exploatare
În cadrul Zilelor de acțiune comună EMPACT, autoritățile naționale au vizat traficul de persoane în scopul exploatării sexuale, al cerșetoriei forțate și al infracționalității forțate. Ofițerii au efectuat controale speciale la frontiere, în gări și stații de autobuz și de tren, precum și în locurile vulnerabile la exploatare, cum ar fi bordelurile, saloanele de masaj, adăposturile pentru familii, adăposturile pentru victimele violenței domestice și spitalele. Autoritățile naționale au desfășurat, de asemenea, acțiuni preventive. De exemplu, autoritățile române au desfășurat activități de sensibilizare și de prevenire pentru a identifica potențialele victime ale traficului de persoane în drum spre țările de destinație. Aceste activități s-au axat pe verificări și controale ale persoanelor și vehiculelor, controale în zonele de prostituție stradală, precum și pe acțiuni de sensibilizare cu privire la amenințarea traficului de persoane și a exploatării.
Autoritățile naționale au desfășurat o serie de investigații legate de zilele de acțiune. Un exemplu este identificarea unei persoane suspectate de exploatare sexuală a copiilor în Croația. Suspectul ademenea victimele, în principal minori, prin intermediul rețelelor de socializare. Activitățile de investigare au dus la identificarea a 16 victime, dintre care 14 erau minore.
Autoritățile britanice au desfășurat, de asemenea, activități specifice vizând exploatarea sexuală a copiilor. Forțele de poliție au vizitat copiii vulnerabili la exploatare și au difuzat materiale de formare către hoteluri și autorități locale pentru a ajuta la identificarea copiilor care au nevoie de ajutor. În timpul JAD, aproximativ 20 % dintre victimele potențiale identificate în Regatul Unit au fost minori.
În urma acțiunilor de combatere a traficului de persoane 254 de persoane au fost arestate, 910 victime potențiale au fost identificate și 115 de persoane suspecte de trafic de persoane au fost identificate. Au fost implicați 18.430 de polițiști și au fost deschise 205 noi cazuri.
Rezultatele globale ale Zilelor de acțiune comună EMPACT
În urma Zilelor de acțiune comună EMPACT din luna octombrie a acestui an au avut loc 636 de arestări, 910 victime potențiale ale traficului de persoane au fost identificate, 2.476 de intrări ilegale au fost detectate, au avut loc confiscări a 106 arme de foc, o jumătate de tonă de droguri, echipamente electronice și aproximativ 1,7 milioane de euro în numerar. De asemenea, au fost inițiate 335 de anchete noi.
Poliția, jandarmeria, poliția de frontieră, autoritățile vamale și unitățile naționale implicate în combaterea criminalității organizate din întreaga Europă au cooperat în cadrul acestor zile de acțiune comună EMPACT. Abordarea bazată pe informații, coordonarea operațională transfrontalieră și activitatea comună a tuturor autorităților implicate au contribuit la creșterea numărului de interceptări. Schimbul de informații a dus la deschiderea a 335 de noi cazuri împotriva rețelelor infracționale implicate în traficul de arme de foc, traficul de droguri, traficul de migranți și traficul de ființe umane. Europol a coordonat schimbul de informații operaționale în timpul Zilelor de acțiune comună EMPACT și a sprijinit coordonarea operațională. De asemenea, Europol a desfășurat experți pe teren pentru a oferi sprijin analitic în timp real agenților de pe teren.
Ofițerii Europol desfășurați în Moldova la începutul acestui an, ca parte a sprijinului acordat de Europol țărilor limitrofe în contextul războiului de agresiune împotriva Ucrainei, au contribuit, de asemenea, la aceste zile de acțiune, arată Europol.