Răsturnare de situație în dosarul Caracal! Avocatul familiei Măceșanu cere anularea certificatului de deces
Mai precis, avocatul a susținut chiar înainte de a intra în sala de judecată că Gheorghe Dincă nu a omorât-o, de fapt, pe Alexandra Măceșanu. În acest context, spune Aurel Moldovan, va cere anularea actului constatator de deces, dar și refacerea rapoartelor de expertiză.
„Urmează să punem în discuție cererea de refacere a rapoartelor de expertize și să vedem ce alte noi probe dacă instanța de judecată va fi de acord să mai încuvințeze. (…)Voi cere schimbarea încadrării juridice, având în vedere că, din punctul meu de vedere, Alexandra nu este decedată, Dincă nu a omorât-o, nu a ars-o în acel butoi și, ca atare, pe latură civilă voi solicita și anularea actului constatator de deces”, a declarant avocatul familiei Măceșanu, susținând că Dincă trebuie condamnat pentru alte fapte, însă nu pentru omor.
Amintim că loc marți, 31 mai, are loc un nou termen în dosarul Caracal, la Tribunalul Olt, în Slatina, unde familiile fetelor și avocații vor încerca să schimbe încadrarea juridică a faptei în cazul Caracal.
Solicitarea făcută anterior de Dincă
Anterior, Gheorghe Dincă a solicitat să se execute un experiment judiciar cu privire la arderea unui cadavru de animal, cu greutatea aproximativă a victimei, într-un butoi similar cu cel în care se presupune că ar fi fost arsă Alexandra Măceșanu.
Mai mult, Dincă a cerut și realizarea a trei contraexpertize, respectiv genetică, antropologică şi științifică, privind extragerea ADN-ului victimei Alexandra Măceşanu. A treia și ultima cerere îl vizează pe medicul legist care a stabilit că victima Alexandra Măceşanu a fost omorâtă la data de 26.07.2019. Astfel, Dincă a cerut să fie precizat cum s-a ajuns la această concluzie în lipsa cadavrului.
Totodată, Gheorghe Dincă a mai solicitat audierea unor martori și a lui Ștefan B., despre care susține că ar fi „adevăratul răpitor” al celor două fete. Trebuie menționat că este pentru prima dată când Gheorghe Dincă a menționat acest nume din ianuarie 2020, în scrisoarea pe care le-a trimis-o, din închisoare, bunicilor Luizei Melencu.
Trebuie menționat că procesul are loc cu ușile închise, publicul sau presa neavând acces, în ciuda faptului că avocata familiei Melencu a insistat ca termenele să fie publice.