Laura Kovesi a fost numită șefă a DNA în anumite condiții. Se întâmpla în anul 2013, când premier era atunci Victor Ponta. Acum, chiar fostul prim-ministru a rupt tăcerea. El a susținut că numirea lui Kovesi s-a făcut cu implicarea directă a marilor ambasade străine de la București. Acestea i-au cerut explicit acest lucru premierului Victor Ponta, autorul propunerii.

Întrebat pe acest subiect de Liviu Mihaiu la Radio Guerrilla, Victor Ponta a făcut dezvăluiri în premieră. Este pentru prima dată când fostul premier aduce în discuție un astfel de subiect.

Întrebat dacă are regrete că a propus-o pe Kovesi la DNA, în 2013, Ponta a răspuns.

Kovesi mi-a arestat toată familia

”Am crezut că fac un lucru bun atunci în 2013 și ca orice lucru bun în viață, nu rămîne nepedepsit, ca dovadă că mi-a arestat toată familia. Asta e”, a spus Victor Ponta.

Întrebat concret și direct dacă au existat solicitări din partea ambasadorilor străini, în frunte cu cel al SUA, pentru propunerea lui Kovesi, fostul premier Ponta a confirmat categoric.

„”Foarte mulți ambasadori, sigur că mi-au spus, dar nu are rost să dăm vina pe ei… I-am ascultat, așa îmi trebuie, familia mea a suferit din cauza unei proaste decizii din partea mea”, a subliniat Victor Ponta.

În același interviu, Ponta a sărit în apărarea lui Băsescu. El a spus că speră să nu fie condamnate Ioana Băsescu și Elena Udrea în dosarul alegerilor prezidențiale din 2009.

„Nu stiu, habar nu am, dar sper ca nu. Ce e, despre 2009? Suntem penibili, sincer. Sa o condamni pe fata lui Basescu, Ioana, in 2021 pentru campania lui taica-sau din 2009? Cred ca suntem barbari”, a declarat Victor Ponta. El a adăugat: „Solutia asta ca toate se rezolva cu puscaria s-a dovedit o imbecilitate, nu s-a rezolvat nimic cu puscaria, dimpotriva, mi se pare ca e putin mai rau”, a punctat fostul premier.