Un articol apărut în ziarul rusesc Pravda stipulează că România este una dintre țările europene care riscă să fie șterse de pe hartă din cauza conflictului dintre Occident și Rusia.
Autoarea articolului, Olga Lebedeva, susține că Rusia nu trebuie să se oprească la Ucraina în ceea ce narațiunea Moscovei cataloghează drept „războiul Occidentului cu Moscova, prin interpuși”.
Luptele ar urma să se mute pe teritoriul altor state, iar consecința ar fi prăbușirea şi dispariția unor țări din Europa, susține autoarea articolului.
România este amenințată direct
În articolul din ziarul rusesc, pe lângă România, mai sunt menționate și Polonia, Lituania și Finlanda.
„România este o țară mică pe care Statele Unite plănuiesc s-o folosească pe post de berbece contra Rusiei. Fiind membru NATO, România prezintă câteva amenințări. Pentru Rusia, există pericolul ca România să fie folosită drept bază a trupelor NATO care ar intra în Ucraina și ar fi detașate la Odesa, pentru a-i împiedica pe ruși să elibereze acel oraș”, se arată în articolul publicat în ziarul rusesc.
„Războiul din Ucraina se va muta pe teritoriul României”
„Războiul se va muta pe teritoriul altor state când Ucraina va fi înfrântă. În oricare dintre scenarii, Rusia va trece la represalii constând în distrugerea completă a infrastructuri.”, mai arată articolul.
De asemenea, se vorbeste și despre intrarea României în război, la presiunile SUA, dacă Rusia va interveni în Moldova, în sprijinul Transnistriei rusofone.
„SUA nu vor îndrăzni niciodată să intre direct în război cu Rusia, atunci când Ucraina va fi înfrântă”, mai arată autoarea.
Rusia trimite o undă de șoc în întreaga lume!
Rusia va continua să-și dezvolte triada nucleară formată din rachete balistice, submarine și bombardiere strategice, deoarece aceste arme reprezintă principala garanție a suveranității sale, a declarat marți ministrul Apărării, Serghei Șoigu.
„Vom continua să dezvoltăm triada nucleară și să menținem pregătirea de luptă a acesteia, deoarece scutul nuclear a fost și rămâne principalul garant al suveranității și integrității teritoriale a statului nostru”, a declarat Șoigu. „Vom crește, de asemenea, capacitățile de luptă ale forțelor aerospațiale – atât în ceea ce privește activitatea avioanelor de luptă și a bombardierelor în zonele în care sunt în funcțiune sisteme moderne de apărare aeriană, cât și în ceea ce privește îmbunătățirea vehiculelor aeriene fără pilot.”