Așadar, Waldemar Skrzypczak, un fost comandant al Forțelor Terestre ale Poloniei, a spus într-un interviu acordat pentru Ukrinform că NATO a acordat Ungariei suficient timp pentru ca aceasta „să-şi vină în fire”.
Mai mult, fostul comandant susține că Ungaria a avut suficient timp să se hotărască dacă este de partea NATO sau „de partea lui Putin”.
Fostul comandant spune că Ungaria trebuie să primească un cartonaș galben
„Dacă Ungaria este de partea lui Putin, atunci, trebuie să îi fie arătat ”cartonașul galben” și să i se transmită așa: dacă nu vă schimbați poziția, atunci părăsiți NATO. Nu se poate ca Ungaria să terorizeze întreaga Alianță, șantajul maghiar din cadrul NATO trebuie oprit. Dacă Orbán, vrea să șantajeze NATO, atunci Ungaria trebuie să fie exclusă din Alianță”, a mai spus fostul general pentru publicația ucraineană.
De asemenea, Waldemar Skrzypczak a adăugat că NATO nu poate avea țări care să joace de partea ambelor tabere.
„Trebuie precizat clar: poziția lui Viktor Orban dăunează unității NATO. Budapestei trebuie să i se dea de înţeles: ori este cu NATO, ori împotrivă. În a doua situaţie, Alianța nu are nevoie de o astfel de Ungarie, este o povară politică și economică pentru organizație. Ţările cu o poziție precum cea a lui Orbán nu pot avea un loc în Alianță”, a completat Waldemar Skrzypczak.
Ungaria a trimis o undă de șoc în toată Europa
Anterior, premierul ungar Viktor Orban a denunțat Bruxelles-ul pentru că „abuzează” de puterile sale legale și impune relocarea migranților, lucru care, de fapt, nu este prevăzut în propunere.
„Bruxelles abuzează de puterea sa. Vor să mute emigranții în Ungaria cu forța. Este inacceptabil! Vor să transforme Ungaria într-o țară de imigranți prin forță”, a scris prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, pe pagina sa de Facebook.
Ministrul de Interne adjunct al Ungariei, Bence Retvari, care a participat la discuțiile de la Luxemburg, a dezvoltat poziția Budapestei, afirmând că reforma va reprezenta o „povară disproporționată” pentru Ungaria și va încuraja sosirea de noi migranți.
Retvari a afirmat că „guvernele pro-migrație” au exercitat presiuni asupra altor state membre pentru a accepta proiectul de lege, ceea ce reprezintă o „bătaie de joc” a procesului decizional al UE.